avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Locuiesc la bloc si , pe terasa acesuia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Locuiesc la bloc si , pe terasa acesuia avem instalata ...

Buna ziua. Locuiesc la bloc si , pe terasa acesuia avem instalata o antena a unei firme celebre de telefonie..
Acestia platesc chirie asociatiei o suma de bani, lunar. Intrebare: administratorul blocului, bineinteles in intelegere cu presedintele Acociatiei de proprietari, in ce scop au voie, conform legii, sa foloseasca acsti bani primiti din chiria antenei? Pentru ca presedintele insusi a spus ca ii folosesc pentru a plati datoriile restantierilor, nepercepandu-le acestora penalitati, cum ar fi normal.
Va multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: RODICA HANES , utilizator 15:09, 16 Februarie 2021
Banii pe care îi primeşte Asociaţia de proprietari în urma închirierii spaţiilor comune intră în fondurile Asociaţiei, de regulă în fondul de reparaţii, fiind folosiţi pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune.

ART. 70 nr. 196/2018
(1) Toate veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune, inclusiv veniturile din dobânzi bancare, aparţin asociaţiei de proprietari.
(2) Veniturile prevăzute la alin. (1) alimentează numai fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi nu se plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum şi cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, într-un raport afişat la avizierul asociaţiei, şi se evidenţiază în registrul unic de venituri şi cheltuieli al asociaţiei de proprietari.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o asociatie de proprietari care este constituita din ... marikka marikka Antena de telefonie mobila O Asociatie de Proprietari care este constituita din doua scari de bloc ,una cu 9 apartamente iar cealalta cu 6 apartamente a ... (vezi toată discuția)
Ce impozite plateste o asociatie de proprietari (bloc) pentru ... Ionita Aurelian Ionita Aurelian Ce impozite plateste o asociatie de proprietari (bloc) pentru chiriile obtinute pentru terasa, panza pe fatada blocului etc. (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de tariful unui contract de locatiune? DANNY777 DANNY777 Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari (bloc cu 3 scari) care avem un contract de locatiune pentru antene 3G care sunt instalate pe o singura scara. Imi ... (vezi toată discuția)