avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de ...

Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de lei salariu in mâna ? Dacă tatăl are și rate la un imobil , datoriile lui se scad și după se calculează ?
Cel mai recent răspuns: AnamariaA1 , utilizator 22:04, 16 Februarie 2021
Alte datorii pe care le are nu se scad din calculul pensiei de întreținere. Daca ia în mână 3600, va plăti un procent din această sumă.
Art. 529 C.civ.Cuantumul întreţinerii
"(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat."


Mulțumesc !
Dapix a scris:

Alte datorii pe care le are nu se scad din calculul pensiei de întreținere. Daca ia în mână 3600, va plăti un procent din această sumă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa stiu baza legala in care se precizeaza ce insemana venitul net in cazul stabilirii pensiei alimentare, adica faptul ca din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)