avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdut pasaport in strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdut pasaport in strainatate

Buna ziua,

Fratele meu care este marinar, si la momentul actual se afla in voiaj, si-a pierdut de curand pasaportul. Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca ca sa dobandeasca altul.
Pot eu sa ma duc la primarie la sectia pasapoarte si sa obtin alt pasaport pentru fratele meu?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: A_AZAZEL_A , utilizator 08:46, 4 Ianuarie 2010
Pentru eliberarea unui nou PASAPORT, in cazul pierderii sau furtului acestui document, sunt necesare urmatoarele acte:
- cererea tip model 3 si anexa (cartonas);
- actul de identitate(cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate), in original si copie (numai in partile ce contin datele de de identitate, fotografia si mentiunile privind domiciliul ori resedinta);
- chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (64,2 RON);
- dovada achitarii amenzii contraventionale;
- dovada eliberata de organul de politie la care s-a inregistrat declaratia de furt (dupa caz);
- In cazul cand furtul ori pierderea s-a produs in strainatate, se va prezenta si pasaportul consular ori documentul folosit la intrarea in Romania.

PIERDEREA documentelor de calatorie se declară de catre titular sau in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani de catre parintii acestora, reprezentantii legali sau, dupa caz, de catre insotitori, atunci cand minorii se deplaseaza in strainatate impreuna cu alte persoane, in conditiile legii, in termen de 48 de ore de la constatarea evenimentului la cea mai apropiată unitate de poliţie sau la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple ori la Directia Generala de Pasapoarte iar in străinătate, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.
Multumesc pentru raspuns.
As vrea sa stiu de asemenea daca, fratele meu poate sa se intoarca in tara si pe baza altui document (ex: Carnet de marinar), fara a mai fi nevoie sa mai treaca pe la consulat sau ambasada, deoarece nava pe care lucreaza nu sta mult in porturi.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport bebe bbbia... bbbia... Sotul meu este plecat in danemarca eu am ramas in tara cu copilasul nostru in varsta de 6 luni peste 2 saptamani urmeaza sa plecam la tati impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)
Pasaport romanesc pentru minor cetatean roman, tata cetatean strain cocagh cocagh Copilul cetatean roman, domiciliul in Romania, aflat de la nastere in custodia mamei, nascut in afara casatoriei, recunoscut in Romania pe cale judecatoreasca, ... (vezi toată discuția)