avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua,am vandut un autoturism zilele ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua,am vandut un autoturism zilele trecute.Practic ,am ...

Buna ziua,am vandut un autoturism zilele trecute.Practic ,am facut schimb de auto cu cumparatorul,caruia i-am dat si o diferenta in numerar pentru auto pe care l-am cumparat de la el (eu din Buc.,el fiind in Alba Iulia);ne intelesesem sa punem jumate ,jumate la chelt.de drum).
Am redactat contractul de vanzare -cumparare intr-un birou de acte,am semnat documentele si de vanzare si de cumparare si ne-am inteles sa schimbam certificatele fiscale pentru aceste autoturisme ,prin curierat ,in zilele urmatoare,imediat cum putem de repede sa le procuram. Nu
Nu a mai vrut sa-mi achite din banii de drum,eu am acceptat si am ramas amici,ne-am salutat si fiecare a ramas cu auto a sa.
In drum spre casa,chiar la intrarea in Bucuresti,ma suna cumparatorul masinii mele si imi spune ca nu mai vrea masina mea si ca sa ne intalnim si sa-mi dea si banii innapoi si masina mea si sa rupem documentele incheiate. L-am intrebat ce s=a intamplat si imi spune ca el si-a dat seama acum ca nu este ok schimbul acesta pentru el si ca nu mai vrea masina. Masina este functionala,nu are niciun viciu ascuns de care sa se planga,dar ca nu mai vrea.
Eu i-am spus ca nu mai vreau sa renunt si ca nu accept sa imi iau masina inapoi.
I-am spus ca-i trimit certificatul fiscal prin curierat si ca astept la randul meu sa imi dea certificatul fiscal pentru auto de la el ,iar el acum refuza sa-mi mai trimita certificatul fiscal la masina pe care am luat-o de la el.
Ce este de facut??? Cum trebuie sa procedez?? Ar trebui sa renunt la auto luat de la el,adica sa renunt la aceasta tranzactie???
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 16:04, 18 Februarie 2021
Am redactat contractul de vanzare -cumparare intr-un birou de acte,am semnat documentele si de vanzare si de cumparare si ne-am inteles sa schimbam certificatele fiscale pentru aceste autoturisme

Actionati-l in judecata sa fie obligat sa va dea certificatul fiscal.
Multumesc pentru raspuns.As fi vrut sa nu mai pierd timpul in instanta de judecata,dar ,daca aceasta este singura solutie,asa voi face. Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare auto viorelv viorelv In luna decembrie un prieten a vandut o masina avariata cu numere provizorii care au fost scoase pe numele lui , a încheiat cu cumpărătorul un contract de ... (vezi toată discuția)
Lipsa fiscal inmatriculare auto aurel1970 aurel1970 buna ziua .. am cumparat o masina cu nr rosii din jud Bacau eu fiind din mures cel din Bacau mia dat toate actele ale masini am facut rar am declarato la ... (vezi toată discuția)
Escrocherii pe olx Annaaa123 Annaaa123 Buna ziua. Am cumparat acum aproximativ o luna un autoturism de pe OLX. Dupa ce ne-am inteles la pret(m-am deplasat la Pascani), am facut un contract la mana ... (vezi toată discuția)