avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in constatare

Buna ziua, detin un apartament impreuna cu parintii mei, cota 1/3. In 2017 am facut o promisiune de vanzare la avocat, urmand sa intru in posesia apartamentului. Intre timp, Anaf a pus sechestru asigurator pe partea tatalui. Urmatorul pas este sa fac o actiune in constatare, pentru a putea semna contractul de VC. Intrebarea mea este: pot sa imi intocmesc eu singura documentatia si sa o depun, trebuie sa fac intampinare in care sa descriu cursul evenimentelor? Exista vreo cerere tip pentru actiunea in constatare? De asemenea, doresc sa depun o cerere pentru scutirea taxei de timbru, aceasta se depune o data cu actiunea propriu zisa? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
Ancaserbanc, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:52, 19 Februarie 2021
Mergeți la un av si discutați,cine v-a sfătuit sau ce ati citit dvs pe net este eronat,nu aveti ce acțiune în constatare să faceți, nu este o acțiune care ss se preteze în situația dvs.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine poate formula si depune orice actiune la instanta, din pacate.
Daca acea persoana considera ca are suficiente cunostinte de drept ca sa o poatre redacta si sustine, nu il impiedica niciun text legal. Daca nu se descurca, apeleaza la un avocat.
Reclamantul face actiunea si paratul/paratii formuleaza Intampinare, nu reclamantul.
Exista pe internet cereri tip dar o actiune nu se face dupa ureche, ci conform normelor de drept aplicabile.
Pentru scutirea platii taxei judiciare de timbru, se poate depune o cerere la instanta motivat la care se ataseaza actele care sustin cererea, numai dupa depunerea actiunii si stabilirea taxei de timbru de catre instanta ce va fi adusa la cunostinta reclamantului, in termenul legal. Succes!

Buna ziua, am fost la avocat si fix asta mi a spus. Inclusiv notarul. Parintii au fost notoficati prin executor sa se prezinte la notar pentru a semna contractul, insa nu s au prezentat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergeți la un av si discutați,cine v-a sfătuit sau ce ati citit dvs pe net este eronat,nu aveti ce acțiune în constatare să faceți, nu este o acțiune care ss se preteze în situația dvs.

Este vorba despre o actune prin care instanța ss pronunțe o hotărâre care să tina loc de contract de v-,c,alt temei de drept ,,alta poveste decât acțiunea în constatare.Mai căutați pe net,,mai.verificsti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Instanta a respins cererea ca netimbrata. ce sanse am in recurs? arania arania Buna seara, Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru - speta RodicaBi RodicaBi Buna ziua! sunt studenta, si am o speta de dr comercial insa, evident, nu poate exista fara Proc Civila pe care n-am studiat-o inca. astfel, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)