avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua, am și eu o întrebare. Am absolvit ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua, am și eu o întrebare. Am absolvit facultatea in ...

Bună ziua, am și eu o întrebare. Am absolvit facultatea in străinătate, Având și doctoratul , am susținut examenul de titularizare în 2011. Am echivalat diploma de doctorat cu gradul didactic I în 2012.
Am fost înștiințat de inspectorat că, deoarece nu am examenul de definitivat, s-ar putea să-mi pierd postul. Dar definitivatul, când mi s-a echivalat diploma de doctorat în 2012, nu era o condiție sine qua non a titularizării, aceată lege fiind introdusă, după cîte știu, mai târziu. E posibil să-mi pierd postul?
Cel mai recent răspuns: Magnus Carlsen , utilizator 11:58, 20 Februarie 2021
Dv. trebuie sa va conformati dispozitiilor legale in vigoare, nu cele de la data echivalarii studiilor. Daca lipsa examenului de definitivat conduce la pierderea postului, potrivit noii legi, trebuie sa dati acest examen si sa-l promovati.
E o situatie cumva ilogica. De regula nu poti primi grad didactic fara def.
E interesantă remarca dumneavoastră, Doamna avocat. Deci , pe același fir al logicii, dacă cineva a terminat o facultate și are doctorat de Oxford, recunoscut și echivalat în țară, trebuie să dea examen de definitivat pentru a ocupa un post de limba engleză, să zicem la Ocna Șugatag, în Maramureș? Păi atunci această lege este pur și simplu o aberație!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat invatamant eugeniazamfir eugeniazamfir Buna seara , sunt profesor calificat , am sustinut examenul de definitivat de 3 ori si tot de atatea ori l-am picat . Asi dori sa stiu daca mai exista ... (vezi toată discuția)
Echivalare doctorat cu definitivat Emese Grosz Emese Grosz Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intelege?...pentru cei interesati de subtilitati juridice arhontele arhontele ORDINUL 3770/1998 .Prezentarea la examenul pentru definitivarea în învăţământ este obligatorie la expirarea stagiului de 2 ani de la obţinerea ... (vezi toată discuția)