avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai am 5 zile de concediu pe 2020. Daca am fost in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai am 5 zile de concediu pe 2020. Daca am fost in somaj tehnic ...

Mai am 5 zile de concediu pe 2020. Daca am fost in somaj tehnic mai am dreptul la toate 5? Sau se taie din ele? Am fost anu tata ca din 5 ,mai am 1 de luat pt ca pe timpul somajului nu se acorda CO.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 20 Februarie 2021
Corect. Concediul de odihnă se diminuează proporțional, în funcție de perioada în care angajatul a fost în șomaj tehnic. Legislația muncii prevede că se consideră perioade de activitate prestată cele de incapacitate temporară de muncă și cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav.
Astfel, alte perioade în care nu se prestează activitate nu se consideră activitate prestată.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
Corina Capotã, Avocat
Cum afectează șomajul tehnic zilele de concediu de odihnă. Lămuriri de la Inspecția Muncii
www.avocatnet.ro/articol_550...

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ce trebuie platit, sau nu? lucian364 lucian364 Buna ziua, Daca am luat cooncediu de 21 zile de odihna, dar 4 luni am fost in somaj tehnic. Lunile de somaj tehnic acopera zilele de concediu, adica in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Sergiu5 Sergiu5 Imi puteti spune, va rog, daca zilele de concediu fara plata diminueaza zilele de concediu de odihna in 2017 (cu articole de lege)? Va multumesc! (vezi toată discuția)