avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara , va rog dacă ma poate lamuri cineva !! ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara , va rog dacă ma poate lamuri cineva !! Acum 14 ani ...

Buna seara , va rog dacă ma poate lamuri cineva !! Acum 14 ani am facut scoala de soferi , am dat ex.de 2 ori am picat și am renunțat sa continui.
Acum după atâția ani m-am hotărât sa mai încerc odată, ideea e ca scoala care urma sa ma înscriu a spus ca nu ma poate înscrie pt ca figurez înscrisă la o alta scoala de soferi?cum este posibil asa cv după 14 ani,am inteles ca respectiva Scoala trb sa dea renuntare la dosar sau sa ma scoată din sistem...totuși dc Dupa atâția ani încă figureze ca înscrisă acolo?si ce pot face pt a ma înscrie la o alta sc.va rog poate ma puteți lamuri !! Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cab av PIRSAN SILVIA , Avocat 00:58, 20 Februarie 2021
Buna seara. Exista un Registru National al Cursantilor prevatut de Ordinul Ministrului Transporturilor
nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto, Nu stiu cat se tin aceste evidente, dar transferul la alta scoala, este prevazuta in art. 38 din Metodologia de organizare si desfurare a cursurilor: "În situatia rezilierii contractului de scolarizare pe motivul transferului la alta scoala de conductori auto, managerul are obligatia de a elibera, persoanei titulare de contract, urmtoarele documente:
a) caietul cursantului completat la zi, barat cu men iunea “transfer”, semnat si tampilat;
b) documentele personale depuse de titular la sediul colii de conducatori auto, scoala de conducatori auto pastrând copiile acestor documente;
c) dovada efecturii pregatirii practice, dup caz;
d) fi a de transfer,.."
Multumesc pt răspuns
As mai avea o întrebare dacă ma puteți lamuri..ma pot înscrie la o sc de sofer în alt județ dacă am resedinta sau viza de flotant si sa nu mai fie nevoie sa ma scoată prima scoala din sistem?
Art. 52 din OMT: Datele din Registrul National al Cursanailor sunt puse la dispozi ia Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor pe baza de protocol încheiat între cele doua institutii". Dvs trebuie sa va inscrieti la direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul serviciului public comunitar pe a cărui rază teritorială aveți domiciliul sau reședința sau adresa provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de raspuns la cerere leontinionut leontinionut Buna ziua in cazul in care azi 25 iulie am depus o cerere de transfer la o scoala de soferi in cat timp voi primi dosarul cu toate actele necesare ca sa ma pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare scoala soferi silvim silvim Cum se procedeaza daca se doreste schimbarea scolii de soferi?e adevarat ca in conformitate cu noile reglementari trebuie intocmit un contract de transfer ... (vezi toată discuția)
Bună seara . am o problema legata de o anumita școală de soferi ... Cariniosa Cariniosa Bună seara . Am o problema legata de o anumita școală de soferi ,nu sunt mulțumita și vreau să plec la o altă școală adică sa o iau de la capăt ... (vezi toată discuția)