avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 30 zile pentru art 79/2/ oug 195
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 30 zile pentru art 79/2/ oug 195

Sunt sofer la o societate si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la data de 01.07 2009 a venit la societate un agent de la circulatie si a solicitat sa stea de vorba cu soferul care a condus autoturismul pe care eu lucrez in data de 29.06 2009.Am mers la masina si m-a intrebat daca am autorizatie pentru reparatie pentru o zgarietura de 3 cm. lungime si 2 mm adancime de pe aripa din dreapta spate.Nu stiam de zgarietura deoarece e foarte mica si masina era murdara pentru ca zilele acelea plouase. Am fost la biroul de ,,tamponari" si acolo a mai venit o persoana care sustine ca i-am zgariat masina lui care era parcata in acea zona si ca a gasit in masina un bilet cu numarul de la masina mea. Cand politistul a asezat masinile sa l-e fotografieze , zgarietura de pe masina mea nu coincidea la inatime cu cea de pe a lui si el avea doua zgarieturi pe coltul barei din spate la inaltime de 5 cm. una mai sus decat cealalta pe acceasi verticala , de aici logic ca si eu trebuia sa am 2 zgarieturi la inaltimi diferite pe masina , si nu era nici o urma de vopsea de la o masina la cealalta(una era verde, una albastra).Politistul mi-a intocmit PV cu urmatoarele sanctiuni: art.54/1/ . art 79/1/b/,art.100/2/, art 100/3/g : 8 pct. amenda, 3 pct. penalizare si complementar 30 zile suspendarea permisului. Am scris pe PV ca nu sunt de acord, am facut plangere contraventionala, primul termen a fost in protestul magistratilor si la al doilea am amanat pentru studierea intampinarii depusa de politie. Nu prea stiu ce cale de atac sa folosesc si de ce sa ma leg sa ma creada judecatorul si sa raman cu permisul
Cel mai recent răspuns: vyobuz , utilizator 18:21, 20 Februarie 2010
Indiferent ca va place sau nu,tocmai pentru ca nu aveti pregatire juridica,cel mai bine ar fi sa recurgeti la serviciile unui avocat.Fiecare dintre noi,intr-un fel sau altul,trebuie sa ne recunoastem limitele de competenta.
Am vrut sa iau legatura cu dumneavoastra dar am gasit printre cunostinte un jurist care mi-a pus pe hartie ,,avocateste" ce credeam ca este necesar sa pot combate procesul verbal si chiar am reusit ; pe 18 am avut proces , judecatorul m-a ascultat, chiar m-am balbait putin , dar am castigat. Mi-a anulat procesul verbal si sper ca politia sa nu faca recurs.A fost o experienta stresanta si nu vreau sa mai am tangenta cu asa ceva.Va multumesc ca a-ti vrut sa-mi fiti de folos! Multa sanatate si succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa ma ajute cineva cu o nelamurire legata ... iluce iluce Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva cu o nelamurire legata de un proces verbal pe care vreau sa-l contest. Inainte de a mi se intocmi procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
La ce faptă se poate încadra polițistul de la tamponări? cricraciun cricraciun M-am deplasat la tamponări împreună cu soția, deoarece un alt șofer susține că soția când a încercat să plece de la semafor și oprindu-se motorul, ... (vezi toată discuția)
Proces suspendare permis art. 79/2 oug.195 vyobuz vyobuz Sunt in proces cu politia pt. suspendare permis (intamplarea am descris-o intr-un mesaj din 3 ianuarie) .In ,,Nota de sedinta\" pe care am depus-o la ultima ... (vezi toată discuția)