avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CUM CURGE TERMENUL PENTRU FIECARE ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CUM CURGE TERMENUL PENTRU FIECARE ?

Dupa comunicarea unei hotarari in prima instanta , cum curge termenul pentru fiecare parte ? Se calculeaza cele 30 de zile diferit pentru parat si reclamant ? Recmanatul cand poate autentifica hotararea ca si definitiva ? De unde stie cand se termina termenul pentru parat ??
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:27, 24 Februarie 2021
Buna ziua. Pentru fiecare parte din dosar curge termenul in functie de data la care i-a fost comunicata solutia instantei. Art. 181 C.pr.civ. "când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește...
Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.... Solutia ramane definitiva daca niciuna dintre parti nu mai are cale de atac, sau nu a introdus o cale de atac, in termenul stabilit de lege. Hotararea se legalizeaza la ramanerea definitiva, de catre instanta de judecata, platand o taxa de 5 lei pentru fiecare exemplar solicitat a fi legalizat.
Da in regula , dar sa presupunem ca eu primesc astazi , iar paratul poimaine . Este o diferenta de 2-3 zile . Daca termenul la mine se implineste astazi , iar paratul poimaine ....eu legalizez astazi , iar paratul depune apel maine ca este ultima zi la el ....deci ??
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti sa legalizati grefierul verifica data la care s-a comunicat partii adverse,legalizarea făcându se doar cand expira termenul de apel pt toate părțile.
Se considera comunicare si aparitita hotararii in format electronic a hotararii daca partea respectiva are cerere aprobata de a consulta electronic dosarul , sau numai plicul primit acasa ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenele procedurale curg de la data comunicării la domiciliul părții Daca dvs v a fost comunicata hotărârea iar părții adverse la o2,3 zile după,chiar dacă va prezentati să legalizati considerând ca pt dvs s a împlinit termenul,grefierul va verifica dovada comunicariihotararii către partea adversă.In general se așteaptă 1,2 zileîn plus pt ca se poate formula calea de atac în ultima zi si trimite prin poștă ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort anna0_6 anna0_6 buna ziua,as vrea sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce mi sa comunicat hotararea de divort dar cu drept de apel in 30 de zile.ce trebuie sa fac dupa ce trec astea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de la comunicarea hotărârii ... Bran Alexandru Bran Alexandru Cum se calculeaza termenul de 10 zile de la comunicarea hotărârii ? Am primit hotararea judecatoreasca pe data de 4.11.2022 si dupa calculele mele in data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis) alex113 alex113 buna seara,am vazut pe site-ul InfoDosar.ro ca mi s-a respins plangerea contraventionala ,doar ca am o nedumerire. \"\"Solutia pe scurt: Respinge plangerea ... (vezi toată discuția)