avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorita dar despartita in fapt de doi ani am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorita dar despartita in fapt de doi ani am un baiat ...

Sunt casatorita dar despartita in fapt de doi ani am un baiat in varta de 14 ani din alta relatie as dori sa i cumpar fiului meu o garsoniera si vreau sa stiu care e procedura deoarece as dori sa i fie trecuta pe nume fara ca sotul meu sa fue trecut in actul de vinzare cumparare .Vs multumesc
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:54, 25 Februarie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există o procedură fără riscuri și complicații pentru speța dumneavoastră. Sunteți căsătorită, și banii sunt considerați un bun comun cu soțul.

Minorul trebuie să aibă bani el, câștigați de el sau dobândiți cumva legal, pentru a putea cumpăra un imobil.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie mai întâi să divortati si sa faceti partajul, daca ati avut bunuri comune dobândite cu sotul dvs in aceasta perioada.
Ulterior, orice bun achiziționat de dvs este bun propriu si puteti dispune de el cum doriti si catre cine doriti.
Ar fi indicat sa contactati un avocat si sa va consultati pentru rezolvarea acestor probleme.
Daca aceasta casatorie este doar formala, ar fi indicat sa ii puneti capat cat mai curand deoarece poate produce consecințe juridice asupra dvs in mod pagubitor: puteti fi urmărită de creditorii sotului dvs pentru împrumuturi luate de acesta in perioada casatoriei , în caz de deces acesta va poate moșteni averea alături de fiul dvs etc.
Banii cu care doriti sa achitati imobilul de unde provin? Sunt bun propriu al dvs. sau bun comun cu sotul? In ambele situatii, cu mentiunea ca in cea de a doua ar trebui sa o faceti impreuna cu sotul, in opinia mea, puteti cumpara pe numele copiului (dvs. si sotul nu figurati ca proprietari) in calitate de procurator/i de fonduri. Consultati-va cu un notar sau cu cun avocat asupra acestui aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament educatoarea educatoarea Buna seara, in urma decesului mamei mele in 2007, a ramas un apartament de 47 mp.Nu am facut succesiunea inca. Sunt singura mostenitoare, am un fiu de 32 de ... (vezi toată discuția)
Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)