avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, un angajat al companiei noastre (firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, un angajat al companiei noastre (firma constructii) ...

buna ziua,
un angajat al companiei noastre (firma constructii) are si contract semnat cu Ministerul Apararii. Daca el este solicitat la zile de pregatire/instructie/misiune ( pe teritoriul tarii sau inafara) si lipseste de la munca , avem vreo obligatie prin lege sa ii oferim drepturile salariale pe zilele acestea?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 25 Februarie 2021
Ce contract are semnat cu MApN?
va spun doar din ce mi-a explicat angajatul....are un contract prin care se pune la dispozitia armatei oridecate ori este nevoie. am inteles ca el in anii anteriori a participat si la 2 ,3 misiuni in afganistan sau ceva tara de genul acesta....daca aceste detalii nu sunt de ajutor o sa il contactez pe angajat sa imi dea mai multe explicatii. multumesc
Legea 446/20066
art. 46
Angajatorii au următoarele obligaţii privind evidenţa militară a salariaţilor proprii sau, după caz, a celor cărora le-au încetat contractele individuale de muncă:
a) să ţină evidenţa cetăţenilor încorporabili şi a rezerviştilor prevăzuţi la art. 15 şi să comunice lunar centrelor militare încadrările, transferurile, încetarea relaţiilor de muncă, precum şi orice alte schimbări în datele de evidenţă militară ale acestora;
b) la angajare, să solicite cetăţenilor documentele personale de evidenţă militară;
c) să acorde salariaţilor sprijinul necesar pentru îndeplinirea obligaţiilor referitoare la serviciul militar;
d) să suspende, în condiţiile legii, raporturile de muncă sau raporturile de serviciu care presupun absenţa de la locul de muncă, după caz, ale salariaţilor care participă la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare, sunt concentraţi/mobilizaţi, conform legii, sau îndeplinesc serviciul militar în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (5^1). Angajatorii sunt obligaţi să păstreze locul de muncă pe toată durata cât salariaţii îşi îndeplinesc îndatoririle militare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)
Militar trecut in rezerva prin demisie madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca sunt militar trecut in rezerva prin demisie si in momentul de fata lucrez in privat, pot fi chemat la o mobilizare ... (vezi toată discuția)
Clarificarea situatiei militare cicudaf cicudaf Buna ziua, Doresc sa aflu si eu mai multe despre acest subiect. In cazul in care un cetatean al Romaniei refuza categoric sa se prezinte la centrul ... (vezi toată discuția)