avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, in anul 2008 parintii mei au facut un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, in anul 2008 parintii mei au facut un imprumut la ...

Buna ziua, in anul 2008 parintii mei au facut un imprumut la Raiffeisen bank apoi in anul 2012 nu au mai putut achita ratele ceea ce a dus la executarea silita in anul 2016. Insa azi primesc o citatie de la Kredyt Inkaso Investments RO SA cum ca ar avea de achitat o anumita suma desi executarea a fost implinita ca sa zic asa achitand chiar si cheltuielile de judecata. Este legal ceea ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 26 Februarie 2021
Pentru a formula orice apărări privind stingerea creanței, debitorul este obligat să formuleze contestație la executare, în termen de 15 zile de la primirea actelor prin care se comunică începerea executării silite. Cel mai bine ar fi sa duceți actele la un specialist.
Pai ce creanta intreb daca ea a fost deja stinsa de 5 ani.
Chiar dacă a fost stinsă, dar creditorul a demarat iar executarea silită, tot trebuie să faceți contestație la executare.


Iulian944 a scris:

Pai ce creanta intreb daca ea a fost deja stinsa de 5 ani.


Poate nu e stinsa, dvs ati achitat prin executare, suma inscrisa in titlul executoriu, numai ca sumei datorate i se mai adauga penalitati.
Formulati contestatie la executare si veti vedea daca e legal sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in anul 2020 am fost dat in judecata de catre o firma ... AndreiTAndrei AndreiTAndrei Bună ziua, In anul 2020 am fost dat in judecata de catre o firma de recuperari pentru o datorie din anul 2017. Dupa aproape 4 ani de procese, cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu cesiunea de creanta? Dragos Constantin Dragos Constantin Buna ziua. Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat [b]dosarul ... (vezi toată discuția)
Datoria mea este exigibila sau nu? Lia T. Lia T. Raiffeisen Bank S.A. a cesionat creanta (datoria mea catre banca, aferenta unui contract de credit) la data de 27.10.2011, catre EOS KSI Romania S.R.L. EOS ... (vezi toată discuția)