avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Dacă cineva fara permis sta la volan în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Dacă cineva fara permis sta la volan în parcare ...

Buna ziua! Dacă cineva fara permis sta la volan în parcare cu motorul pornit si tureaza masina fara ca aceasta sa se deplaseze, riscă dosar penal?
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Serban , Avocat 19:15, 26 Februarie 2021
Buna seara. Conducerea fara permis, ca sa fie infractiune, presupune punerea în circulație efectiva a vehiculului, deci nu poate exista decât prin participarea la trafic a unor vehicule. Simpla încredințare neurmată de conducerea vehiculului nu este incriminată.

Buna seara!
Elementul material al infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere presupune “conducerea” efectiva a vehicului si nu doar punerea in circulatie prin pornirea motorului.
Pentru a cunoaste exact situatia de fapt este necesara studierea dosarului de catre avocat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
Ana Maria Serban , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este infractiune? poena poena Daca o persoana din exteriorul unui autoturism ,care are geamul deschis la portiera de langa volan iar motorul nu este pornit , manevreaza volanul si in ... (vezi toată discuția)
Contestare pv conducere abuzivă Gicucj Gicucj As dori sa aflu dacă au fost procese de contestare a unu P.V. Pentru conducere abuzivă. Măsura de suspendare permis mi se pare exagerata comparat cu ... (vezi toată discuția)
Permis moto (cat a1, a), daca cel auto (b) este suspendat/anulat Bogdan M Bogdan M Buna ziua In luna Ianuarie anul curent, am fost implicat intr-un accident auto, in care un alt sofer a intrat in masina pe care o conduceam si in care ma ... (vezi toată discuția)