avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare firma online student
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare firma online student

Buna ziua. As dori sa infiintez o firma cu asociat unic, student. Mai exact este vorba despre un sex shop online. Pentru asta, am nevoie de cateva sfaturi:
- daca sunt studenta la 2 facultati dar la una singura sunt integralista, trebuie sa iau adeverinta de la aceea?
- exista vreun cod caen diferit pentru sex shop-uri sau este acelasi ca pentru orice alta firma online? Dar taxe suplimentare pentru acest tip de activitate exista?
- este bine sa fiu micro intreprindere?
-trebuie sa platesc impozit forfetar?
- ma declar platitor de tva, sau nu?
- daca firma are activitate doar online, este nevoie de acordul asociatiei de locatari si al vecinilor? daca da, despre ce fel de vecini e vorba? toti vecinii de pe scara, sau doar cei de deasupra si dedesubt?
- contractul de comodat se face la notariat? daca da, stiti cumva care sunt taxele? exista si aici reduceri pt studenti?
- daca as dori sa infiintez singura firma, care ar fi pasii de urmat? Am gasit lista cu actele necesare, dar nu stiu de unde ar trebui sa incep. #-o
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 03:25, 22 Ianuarie 2010
- adeverinta trebuie depusa la dosar.
- se plateste impozit forfetar
- pentru sediul social daca va fi stabilit intr-un apartament este nevoie de acord asociatie si vecini chiar daca nu desfasurati acolo activitati. se va solicita acordul vecinilor cu pereti comuni nu de la toata scara.
- contractul de comodat se poate incheia si sub semnatura privata. la notariat nu exista reduceri pentru studenti.
- faceti rezervarea de denumire la ORC si apoi urmati pasii din acel ghid.
Un magazin virtual nu este ceva chiar atat de simplu. Departe gandul de a descuraja cumva chestiunea presupune pe de-o parte procedura normala infiintarii unei firme (daca nu detineti deja una) si pe de alta parte o serie de aplicatii pe internet.

Conform legislatiei actuale HOTARAREA nr.166 din 13 februarie 2003 , studentii beneficiaza de facilitati la plata taxelor si impoziteloir pentru infiintarea primei firme. Facilitatile pentru infiintare firma se acorda o singura data, in momentul constituirii societatii, pentru
studentii care indeplinesc urmatoarele conditii:

* urmeaza cursurile unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamant superior acreditata;
* este cel putin in anul II de studiu si a promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii
* nu a depasit varsta de 30 de ani.

Dovada faptului ca studentul indeplinste in mod cumulativ toate conditiile stipulate in lege se face cu o adeverinta eliberata de secretariatul facultatii ale carei cursuri le urmeaza.

Pe langa aceasta dovada, dosarul pentru infiintarea firmei trebuie sa contina:1. copie B.I. sau C.I. asociati si administratori; 2. Verificare si rezervare denumire firma (3 denumiri in ordinea preferintelor); 3. Act constitutiv firma (cu obiectele de activitate conform Cod Caen Rev 2 + clasele CAEN); 4. Recipisa depunere capital social (minim legal 200 lei); 5. Act sediu social si acord vecini daca este cazul; 6. Declaratie pe proprie raspundere privind functionarea; 7. Declaratia asociatilor pe propria raspundere; 8. Specimen semnatura administrator (in fata referentului - gratuit sau in fata notarului - platiti onorariul acestuia); 9. Vector fiscal; 10. Cerere inregistrare

Dosarul se depune la ONRC si dureaza o perioada maxim 5 zile pentru infiintare.
Totusi mai trebuie sa treceti la etapa a 2-a dupa infiintarea firmei, etapa ce presupune aplicatiile pe net.

De aceea, va pot ajuta cu acest link.
[ link extern ] /

In viitor, puteti apela la serviciile unui consultant de specialitate pentru infiintarea firmei si administrarea site-ului /magazin virtual.

Pentru a intelege mai detaliat cum se infiinteaza si cum pot functiona magazinele virtuale puteti accesa urmatorul link.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
ContSters82289, utilizator
Exista facilitati materiale la infiintarea unei societati de catre un student.Verificati , in acest sens ,www.onrc.ro.Succes.;)
Magazinul online am incpeut deja sa-l fac. Va multumesc foarte mult pentru informatii.
Mai am o intrebare: stiti cumva cum pot obtine un cod EORI?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
adela88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl legolas8911 legolas8911 Buna ziua, Am inteles ca se pot obtine ceva reduceri in cazul in care studentii vor sa isi porneasca o afacere. Pentru a le obtine stiu ca trebuie sa fii ... (vezi toată discuția)
Student - doresc sa-mi deschid firma Sunt student anul II in cadrul Universitatii, la colegiu. Doresc sa-mi deschid o firma; ca domeniu de activitate ar fi dezvoltarea de soft [aplicatii web, CRM, ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea sediul social online? DanCristian199 DanCristian199 Vreau să înființez o societate cu sediu online. Cum se procedează? Cum creez site ul/blogul sau magazinul? (vezi toată discuția)