avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ...

Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am nevoie. Imi plătește facturi.medicamente etc si mai am doi copii si un frate....Dacă îmi puteți spune cine ar avea dreptul să ma moștenească si cum as putea face
sa îndreptățesc printr-un act si aceasta persoană care are grijă de mine?Dacă fac un testament se v-a tine cont de dorinta mea?Va multumesc mult si o.zi buna sa.aveti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este potrivit testamentul în cazul dvs. Testamentul este atacabil de moștenitorii rezervatari.
Încheiați la NOTAR un contract de întreținere cu persoana care vă îngrijește, ca în schimbul întreținerii să beneficieze de bunurile dvs după ce nu veți mai fi.
Ce rude aveti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drept de mostenire au cei doi copii, fiecare avand dreptul sa mosteneasca o cota de ½ din bunurile dvs.

Puteti sa lasati prin testament o parte sau intreg imobilul persoanei care va ingrijeste, insa acesta poate fi atacat de copii dupa decesul dvs., in cazul in care li se incalca rezerva succesorala intrucat sunt mostenitori rezervatari .

Rezerva succesorala este acea parte din bunurile mostenirii la care mostenitorii rezervatari au dreptul in baza legii, chiar impotriva vointei defunctului, manifestată prin donatie sau testament.
Rezerva succesorala a fiecarui moştenitor rezervatar este reprezentata de jumatate din cota succesorala care, în lipsa liberalitătilor, i s-ar fi cuvenit acestuia ca mostenitor legal.

Avantajul in cazul in care incheiati un testament este acela ca il puteti revoca oricand, fie prin incheierea unui alt testament, fie printr-un act autentic notarial.
In cazul testamentului, dreptul de proprietate se transfera persoanei in favoarea careia incheiati testamentul, dupa decesul dvs.

Puteti, de asemenea, sa incheiati un contract de vanzare-cumpatare cu uzufruct viager si clauza de intretinere prin care transferati proprietatea asupra casei sau a unei parti din aceasta persoanei respective care se obliga in schimb sa
va ingrijeasca, revervandu-va totodata dreptul de a locui in casa pe tot parcursul vietii.

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...as dori sa închei un testament la.notariat si as ... costel01 costel01 Buna ziua...As dori sa închei un testament la.notariat si as dori sa stiu ce acte trebuie sa am pentru acest demers?si v-as mai ruga frumos sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)