avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot cere recurs in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot cere recurs in anulare

Buna ziua,
Am depus in 2019 o contestatie la executare si am primit actele din dosarul de executare pe email nu toate o data ci in mai multe e-mailuri. La data cand am depus eu cererea nu era activ dosarul electronic, nu am avut nici avocat care sa ma reprezinte, ci doar mi-a redactat actele pe baza documentelor avute.
Am pierdut contestatia si in apel si am primit acum hotararea care m-a intrigat putin. Redau pasajul din hotarare :
" Tribunalul nu poate lua în considerare copia cererii de executare ataşată apelului de către
apelanta-contestatoare, care, într-adevăr, nu are aplicată nicio ştampilă, pentru că nu se cunosc condiţiile în care a fost executată acea copie, Biroul Executorului Judecătoresc ......comunicând la dosarul de fond copia cererii de executare aflată în evidenţele sale ca organ învestit cu derularea procedurii de executare silită".
Cererea de executare pe care am depus-o in apel am primit-o pe email de la executor , ca fiind cererea din dosarul de executare . Insa , conform sustinerilor instantei se pare ca executorul a trimis la instanta o alta cerere de executare care este si stampilata.
Nu inteleg cum si de ce, consider ca executorul a falsificat documentele. Nu este normal ca mie sa-mi trimita ceva pe email ca fiind de la dosar si la instanta altceva.
Totodata consider ca instanta nu a procedat corect, intrucat este clar ca ne aflam in situatia a doua cereri diferite , trebuia sa isi manifeste rolul de organ de judecata activ si sa verifice de ce sunt doua cereri diferite.

Pot in acest caz sa cer anularea hotararii si reluarea procesului? Multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
Chestiuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot cere lamurirea dispozitivului unei hotarari? Chestiuta Chestiuta Buna seara. Ma confrunt cu o problema si nu stiu daca se mai poate face ceva. Am formulat o contestatie la executare si mi-a fost respinsa cererea . Am ... (vezi toată discuția)
Tardivitate contestatie executare silita Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus o contestatie la executare, insa dupa termenul de 15 zile.Problema este ca eu nu am fost acasa si am fost anuntata de administratora ca am ... (vezi toată discuția)
Recuzare handsu handsu Care este consecinta in cazul in care se depune o cerere de recuzare impotriva unui executor judecatoresc , care actiune nu este pusa pe rol? Se poate cere ... (vezi toată discuția)