avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentare multipla tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentare multipla tribunal

Buna ziua

Situatie: o persoana fizica vrea sa reprezinte intr-un procesalte 8 persoane fizice fosti salariati pentru a-si recupera 2 salarii neplatite,situatia este aceeasi,difera doar sumele si numele persoanelor.Stie cineva cum se face cererea de judecata in ceea ce priveste persoanele respective,in ideea ca toate sa apara pe aceeasi cerere + reprezentantul,adica se trec numele si adresele tuturor persoanelor + reprezentantul sau e suficient doar datele reprezentantului si o anexa cu numele persoanelor ?Banuiesc ca in cazul FNI nu a aparut pe prima pagina a cererii numele a sute de persoane...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:07, 5 Ianuarie 2010
poate ca la notar :)
Procura (mandatul de reprezentare in instanta ),nu o poate face decat notarul.Toti trebuie sa mearga la notar si sa-i dea procura unuia.
...sau pe rand ,reperezentantul cu fiecare persoana pe procuri separate?oricum,procesul poate fi pornit reprezentand o persoana si celelalte se pot introduce in proces la primul termen...:)
Potrivit art.47 C.proc.civ., mai multe persoane pot fi impreuna reclamante sau parate daca obiectul pricinii este un drept sau o obligatiune comuna ori daca drepturile sau obligatiile lor au aceeasi cauza.

Nu se pot introduce in proces celelalte persoane ... Conform principiului disponibilităţii, consacrat de art. 129 alin. 6 Cod procedură civilă, instanţele sunt obligate să se pronunţe în limitele în care au fost învestite prin cererea de chemare în judecată şi prin eventualele cereri reconvenţionale sau de intervenţie.
Cadrul procesual, atât sub aspectul obiectului cât şi al părţilor între care se derulează litigiul, este cel fixat de părţi, nefiind permis instanţei ca, din oficiu, să se pronunţe în afara limitelor în care a fost învestită, prin introducerea în cauză a altor persoane decât cele între care se poartă procesul.
Ca atare, soluţia chemării în judecată, din oficiu, de către instanţă a unei persoane fizice sau juridice care ar putea pretinde aceleaşi drepturi ca şi reclamantul, nu-şi găseşte corespondent în nici una din prevederile Codului de procedură civilă.
ma refeream ulterior,pe parcursul procesului

Alte discuții în legătură

Mandat reprezentare tribunal mihailaurentiu mihailaurentiu Buna ziua si La Multi Ani 1.Am gasit o persoana fizica specialista in relatii de munca si as dori sa ma reprezinte la Tribunal pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Procura- reprezentare in instanta dorel13 dorel13 O persoana fizica face parte dintre mostenitorii unui titlu de proprietate(pamant). Aceasta persoana face o procura speciala la notariat prin care il ... (vezi toată discuția)