avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare horn vechi in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare horn vechi in apartament

Buna ziua!

De curand am achizitionat un apartament, incalzirea se facea pe sobe care ulterior au fost eliminate dar au ramas doua hornuri, 1 horn este folosit de vecinul de la etajul 2 ( blocul are 2 etaje, eu sunt la etajul 1) si celalalt nu este folosit de nimeni, doresc sa demolez al doilea horn cum se procedeaza ? Ce acte am nevoie si daca trebuie acordul celor doi vecini? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:35, 8 Martie 2021
Demolarea hornului nu se poate efectua legal decat in baza unui proiect. Este nevoie de acordul vecinilor pentru ca hornul este proprietate comuna a imobilului. Proiectul se depune la primarie pentru autorizare.
Atat timp cat in proiectul tehnic al imobilului d elocuit in comun,in cartea tehnica a constructiei este consemnata existenta de hornuri sistem preluare si evacuare gaze soba nu aveti dreptul legal sa restrictionati asupra instaltei
Evental puteti bloca aerisirea la nivelul apartamnetului dv fara insa a afecta starea tehnica a instalatiei generale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema hornul Porolissum Legend Porolissum Legend Bună, am achiziționat recent un apartament și o mansarda într-un bloc cu un etaj(construit în 64). Am achiziționat apartamentul de la etaj. Am început ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Incalzire pe lemne la bloc neag florin neag florin Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar ... (vezi toată discuția)