avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA mare pentru capacitate cilindrica mica !!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA mare pentru capacitate cilindrica mica !!!

Buna ziua ,
Am o problema referitoare la plata RCA-ului. De ce posesorii de autoturisme cu masinute micute care au capacitatea cilindrica pana in 800 ( tico, matiz, etc) trebuie sa plateasca o suma atat de mare pentru RCA? De ce numaratoarea claselor de plata este de pana in 1200 si dupa aceea este din 200 in 200?
Care este legea care stipuleaza aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:14, 4 Ianuarie 2010
reglementarile legale in privinta RCA sunt Legea asigurarilor nr 136/1995 si Ord. CSA nr. 21/2009, privind Normele de aplicare.
Tarifele de prime practicate pentru asigurarea obligatorie RCA difera de la societate la societate si, în mod obligatoriu, sunt publicate în paginile acestora de Internet.

Analizati cu atentie ofertele de pret pentru a lua în calcul toate datele existente, pentru ca tarifele de prime sunt stabilite exclusiv de catre societatile autorizate în functie de propriile criterii, incluzând propriile limite de raspundere practicate.

Tabelele publicate contin preturile practicate de societatile de asigurare pentru RCA pentru un an calendaristic începând cu 1 ianuarie pâna la 31 decembrie. În paginile de Internet ale societatilor de asigurare veti gasi tarifele valabile pentru doi ani consecutivi, având în vedere faptul ca, în situatia în care asigurarea se încheie în cursul primului an (exemplu: în februarie) si asiguratul opteaza pentru o polita de 12 luni, asigurarea va acoperi si o perioada din cel de-al doilea an (în exemplul luat: asigurarea va fi valabila pâna în februarie anul urmator celui în care a fost încheiata).
Referitor strict la intrebare, in primii ani de aplicare a RCA, unii asiguratori aveau in grila si clasa "pana in 1000 cc".Statistic s-a constatat ca daunele produse de autovehiculele cu capacitate cilindrica sub 1000 cc(tot mai putine ca numar), sunt similare cu cele cuprinse intre 1000 si 1200cc.Din acest motiv , clasificarea a devenit unitara incepand cu pana in 1200 si urmand cu celelalte.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare din partea unei societi de asigurari Silviu79 Silviu79 Buna seara. Scriu pentru prima data pe acest forum si va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema. In anul 2006, unchiul meu (sofer la un SC) a acrosat o masina ... (vezi toată discuția)
Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Intrare in vigoare ordin 21/2009 al comisiei de supraveghere a asigurarilor danmarianpopescu danmarianpopescu In opinia dumneavoastra cand intra in vigoare Ordinul 21/ 2009 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor . La dmneavoastra in site scrie ca pe 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)