avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Surplusul din reevaluarea cladirii se capitalizeaza?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Surplusul din reevaluarea cladirii se capitalizeaza?

buna ziua , am reevaluat cladirile la o microintreprindere si voiam sa stiu daca surplusul din reevaluare se capitalizeaza . eu stiu ca nu ,dar am nevoi de o confirmare .
multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:30, 17 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul 1802/2014 nu distinge intre regimurile fiscale aplicate de catre o societate, asta si pt ca regimul fiscal micro/impozt profit se poate schimba:

(1) Surplusul din reevaluare inclus în rezerva din reevaluare este capitalizat prin transferul direct în rezultatul reportat (contul 1175 "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare"), atunci când acest surplus reprezintă un câștig realizat.

(2) În sensul prezentelor reglementări, câștigul se consideră realizat la scoaterea din evidență a activului pentru care s-a constituit rezerva din reevaluare. Cu toate acestea, o parte din câștig poate fi realizat pe măsură ce activul este folosit de entitate. În acest caz, valoarea rezervei transferate este diferența dintre amortizarea calculată pe baza valorii contabile reevaluate și valoarea amortizării calculate pe baza costului inițial al activului.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 105 bastti bastti Buna Rezerva din reevaluare din creditul contului 105 trebuie transferata in contul 1175 ? Multumesc (vezi toată discuția)
Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Soldul contului 1065 la microintreprindere lucica21 lucica21 buna ziua. o soc.care in anul 2010 a fost platitoare de impozit pe profit si care avea in patrimoniu 2 mijloace fixe la care li s-a facut reevaluare la ... (vezi toată discuția)