avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura notariala de cedare a unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura notariala de cedare a unor drepturi ce ar ...

Care este procedura notariala de cedare a unor drepturi ce ar decurge dintr-o suprafata de teren, cu Titlu de Proprietate, nedezbatuta, a unor 3 mostenitori , ce doresc sa cedeze aceste drepturi succesorale unei alte persoane ce nu face parte din masa succesorala( fiul uneia din parti ) ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:49, 10 Martie 2021
Trebuie deschisa succesiunea
In functie de ce inseamna in opinia dvs "sa cedeze", pot incheia fie un contract de donatie, fie un contract de vanzare a drepturilor succesorale.

Secţiunea a 3-a Vânzarea moştenirii
Articolul 1.747
Noţiune şi formă
(1) În sensul prezentei secţiuni, prin moştenire se înţelege dreptul de a culege o moştenire deschisă sau o cotă din aceasta.
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute a contractului, vânzarea unei moşteniri se încheie în formă autentică.
Articolul 1.748
Garanţia
Dacă nu specifică bunurile asupra cărora se întind drepturile sale, vânzătorul unei moşteniri garantează numai calitatea sa de moştenitor, afară de cazul când părţile au înlăturat expres şi această garanţie.
Articolul 1.749
Obligaţiile vânzătorului
Dacă nu s-a convenit altfel, vânzătorul este obligat să remită cumpărătorului toate fructele pe care le-a cules şi toate plăţile primite pentru creanţele moştenirii până la momentul încheierii contractului, preţul bunurilor vândute din moştenire şi orice bun care înlocuieşte un bun al moştenirii.
Articolul 1.750
Obligaţiile cumpărătorului
Dacă nu s-a convenit altfel, cumpărătorul este ţinut să ramburseze vânzătorului sumele plătite de acesta din urmă pentru datoriile şi sarcinile moştenirii, precum şi sumele pe care moştenirea i le datorează acestuia din urmă.
Articolul 1.751
Răspunderea pentru datoriile moştenirii
Vânzătorul rămâne răspunzător pentru datoriile moştenirii vândute.
Articolul 1.752
Bunurile de familie
(1) Înscrisurile sau portretele de familie, decoraţiile sau alte asemenea bunuri, care nu au valoare patrimonială însemnată, dar care au pentru vânzător o valoare afectivă, se prezumă a nu fi cuprinse în moştenirea vândută.
(2) Dacă aceste bunuri au valoare patrimonială însemnată, vânzătorul care nu şi le-a rezervat expres datorează cumpărătorului preţul lor la data vânzării.
Articolul 1.753
Formalităţi de publicitate
(1) Cumpărătorul unei moşteniri nu dobândeşte drepturile reale asupra imobilelor cuprinse în moştenire decât potrivit regulilor privitoare la cartea funciară.
(2) El nu poate opune terţelor persoane dobândirea altor drepturi cuprinse în moştenire decât dacă a îndeplinit formalităţile cerute de lege pentru a face opozabilă dobândirea fiecăruia dintre aceste drepturi.
Articolul 1.754
Alte forme de înstrăinare a moştenirii
Dispoziţiile prezentei secţiuni se aplică şi altor forme de înstrăinare, fie cu titlu oneros, fie cu titlu gratuit, a unei moşteniri. În privinţa înstrăinărilor cu titlu gratuit se aplică în mod corespunzător şi dispoziţiile privitoare la donaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale maria dinca maria dinca Bunicul si bunica cumpara impreuna un apartament. Au impreuna 2 copii. Bunica decedeaza si nu se face succesiune. Decedeaza si bunicul ulterior,iar copiii ... (vezi toată discuția)
Moștenire, cedare drepturi în favoarea altui moștenitor Daniel.iulian Daniel.iulian Suntem trei frați moștenitori ai mamei, avem de la notar actele de acceptare a moștenirii.Cum as putea sa îi cedez partea mea unuia dintre frați și ce ... (vezi toată discuția)