avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara, Am acest paragraf unde trebuie să ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara, Am acest paragraf unde trebuie să explic/reformulez ...

Bună seara,
Am acest paragraf unde trebuie să explic/reformulez opinia inculpatului cu privire la dezlegarea chestiunii de drept. Ați putea să îmi explicați, vă rog, cine anume este PARTEA din text? Nu reușesc să reformulez opinia inculpatului pentru că nu o înțeleg. Aș aprecia foarte mult ajutorul dvs. Vă mulțumesc

IV. Punctul de vedere al inculpatului cu privire la dezlegarea chestiunii de drept
Potrivit dispozitiilor art. 476 alin. (9) din Codul de procedura penala, aparatorul ales al apelantului intimat inculpat M.I. a transmis la dosar un punct de vedere scris privind chestiunea de drept supusa judecatii, solicitand sa se constate ca procedura speciala a sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept nu este la indemana
partii, astfel ca numai completul de judecata poate aprecia ca fiind utila aceasta sesizare, dar in opinia sa nu considera ca ar fi vorba de o dezincriminare, ci de exercitarea unui drept prevazut de lege, deci de existenta unei cauze justificative, pentru ca fapta retinuta in sarcina apelantului-inculpat indeplineste in totalitate
conditiile de tipicitate prevazute de norma incriminatoare. Totodata, aparatorul ales al inculpatului a facut referire la art. 34 alin. (2) din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, aratand ca orice lege trebuie sa aiba norme metodologice de aplicare, iar pacientii pot oferi unitatii sanitare unde au fost ingrijiti plati sau foloase, si a invederat ca intelege sa lase la aprecierea instantei cererea formulata de reprezentantul Ministerului Public.
Părţile din procesul penal sunt inculpatul, partea civilă şi partea responsabilă civilmente.
În cazul dvs PARTEA este inculpatul.
Nu mai formulați nici o opinie, întrucât, în speță, sesizarea ICCJ pentru chestiuni de drept va fi respinsă ca inadmisibilă, întrucât inculpatul nu are vocația de a înainta o astfel de sesizare, nefiind la îndemâna acestuia.
O astfel de sesizare o poate face numai un complet de judecată, învestit cu judecarea cauzei ce îl privește pe inculpat.
Are dreptate avocatul intimatului apelant.

SAU
Formulați punct de vedere și solicitați completului de apel să analizeze oportunitatea sesizării ICCJ în vederea lămurii chestiunii de drept..
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Dacă doriți ajutor în formularea unei opinii detaliate pentru inculpat, trebuie să apelați la un avocat de drept penal, solicitându-i să redacteze opinie legală.
Informațiile pe care le-ați etalat aici sunt minimale și nici noi nu ne putem da seama decât dacă studiem dosarul, pentru a -l înțelege...
Speța nu este ușoară...
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completul e obligat la cererea mea sa faca sesizarea iccj in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept? - art. 475 din cpp eusaisapte eusaisapte completul e obligat la cererea mea sa faca sesizarea ICCJ in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept? - art. 475 ... (vezi toată discuția)
Dezlegarea unor chestiuni de drept ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, As dori sa stiu cine poate formula o astfel de cerere in cursul judecatii asupra unor inadvertente, atat intre solutiile neunitare date de ... (vezi toată discuția)
 medierea, cauză de înlăturare a răspunderii penale distinctă de împăcarea partilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Ministerul Public a dat publicității vineri, 13 martie 2015, concluziile procurorului general al României în cauza nr. 533/1/2015 a ÎCCJ având ca obiect ... (vezi toată discuția)