avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, inchiriez o suprafata de teren (curte), de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, inchiriez o suprafata de teren (curte), de un an si ...

Buna ziua,
inchiriez o suprafata de teren (curte), de un an si jumatate de la primarie, aflata in indiviziune, reprezentand terenul curte aferent imobilului detinut de catre firma mea. Intrebarea mea este daca pot sa cumpar acest teren aferent imobilului meu de la primarie si cum ar trebui sa procedez. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Horvathcrl , utilizator 02:22, 12 Martie 2021
In situatia in care imobilul detinut de firma Dvs. a fost initial dobandit pe baza Legii nr. 112/1995, atunci puteti solicita primariei emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent constructiei. Acest drept este prevazut de Legea nr. 87/2020 privind modificarea Legii nr. 18/1991. Terenul se obtine gratuit, pe baza unei simple cereri, insotita de dovada ca detineti cladirea. Daca nu sunteti in aceasta ipoteza, sansele sunt mult mai mici.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Buna seara,
spatiul a fost obtinut prin adjudecarea licitatiei publice cu strigare in baza legii 550/2002. Doresc sa intreb daca pot sa cumpar acest teren curte aferent imobilului meu de la primarie si cum ar trebui sa procedez. Momentan inchiriez acest spatiu de la Primarie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa ... cris.negrescu@gmail.com cris.negrescu@gmail.com Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa (sunt unicul proprietar) al carei teren aferent curtii este in proprietatea Primariei Mun ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune leyla leyla buna ziua...va rog, as dori sa stiu catre cine sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pentru a scoate din indiviziune terenul(gradina)...mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ANdrw ANdrw Buna ziua, In urma decesului parintilor mei, am mostenit un un apartament intr-o casa nationalizata, cu o bucata de teren ce apartine imobilului. In ... (vezi toată discuția)