avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Cum pot vinde un apartament daca acesta nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Cum pot vinde un apartament daca acesta nu are intabulare, ...

Buna seara. Cum pot vinde un apartament daca acesta nu are intabulare, iar blocul nu are carte funciara colectivă? Menționez că unii locatari nu au nici un interes pentru aceasta carte funciara.
Cel mai recent răspuns: petrysor_is , utilizator 22:23, 11 Martie 2021
Este obligatoriu sa aveti intabulare pentru a putea vinde imobilul. Intabularea apartamentului nu este conditionata de existenta cartii funciare colective a condominiului.
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Este obligatoriu sa aveti intabulare pentru a putea vinde imobilul. Intabularea apartamentului nu este conditionata de existenta cartii funciare colective a condominiului.

Am luat legătura cu mai mulți ingineri cadastristi care mi-au spus că nu se poate face intabularea din cauza lipsei cărții funciare. Blocul nu are carte funciara colectivă, nici individuala. Mai mult de atât, terenul se sub bloc aparține primăriei și ar trebui delimitat sa spunem pentru cota indiviza fiecărui apartament. Mă gândeam poate găsesc o cale să pot vinde acest apartament, deoarece toată treaba asta durează mult...
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
petrysor_is, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Op pentru cota indiviza teren simonadevald simonadevald buna seara, ,,..deci,in 2001 am cumparat un spatiu comercial care a fost vandut pana la mine de 5 ori,provenit de la ,,X\'=soc com cu capital maj de ... (vezi toată discuția)
Intabulare Kadel Kadel Buna ziua. Sotia mea, impreuna cu sora ei au mostenit o garaoniera situata intr-un bloc, care nu este inscris in cartea funciara (intabulat). Am dori sa vindem ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren de sub bloc cerut la vanzarea apartamentului bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Suntem in curs de vanzare a unui apartament unui cuplu care-l cumpara prin prima casa. Am furnizat toate actele necesare, iar astazi ne-a sunat de ... (vezi toată discuția)