avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ...

Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ptr vicii ascunse ... in urma cu o saptamana am cumparat o masina a unei cunostinte comune... fiind sambata dupa amiaza si toate servisurile inchise am mers pe incredere ca masina nu prezinta probleme... Stiu am fost naiva am mers pe incredere mi am luat o .... La momentul vizionarii avea lichid in scut ... el garantand ca este apa ca a spalat masina . ... am facut o testare la o cunostinta de a lui si avea un martor la airbag el spunand ca nu este decat senzorul ca a spalat tapiteria masinii si sa udat si este siguranta! Ca sa imi arate cat de bine merge masina a condus o el ....Ptr ca la momentul vizualizarii si cumpararea masinei ploua afara si a mai plouat cateva zile nu mi am dat seama ca sub masina curgea antigel .... ulterior dupa cumparare am constat ca intra greu si in viteza 1si 2 .... am ajuns cu ea la servis mi s-a spus ca este radiatorul Dar am luat prin eliminare si am schimbat doar colierul ... tot aici am sesizat ca nu merge Nici claxonul servisul spunand ca treb schimbat nu stiu ce spirala....Dar tot curge deci voi merge inapoi ptr rezolvarea problemei si totodata ptr intratul greu in viteze ( banuiesc ca ambreiaj Sau ulei la cutie) si ptr airbag . Si claxon si tot atunci sunetul motorului pe liber a inceput sa capete un zgomot ciudat..... tin sa mentionez ca toate aceste aspecte le am sesizat in decurs de o saptamana de la cumparare.... Care sunt sansele
Cel mai recent răspuns: Marcus2 , utilizator 11:12, 16 Martie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte mici fiind vorba de un sh cumpărat de la o persoană fizică.
Ați cumpărat un bun "as is" sau pe românește "văzut, plăcut, luat", vânzătorul nu v-a dat nicio garanție. În plus, aici nu este vorba de "vicii ascunse", ci de uzură avansată, defecte vizibile, pe care le-ați acceptat. Deci ziceți ce a zis "defavorizatul", ca să folosesc un termen corect politic, când a scăpat căciula pe gărlă: să fie de sufletu' tatii!

Să știți că există multe firme, sau chiar persoane, care vând bunuri second hand, mașini, computere, telefoane, etc., și care dau garanții, unele foarte scurte, de o săptămână de pildă. Asta înseamnă că bunul este vechi, are uzură, nu știu cât o să te țină, dar l-am verificat, nu-ți dau țeapă intenționat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, tot ce spuneți dvs sunt defecte minore, de suprafață, ca să spun așa, nu sunt „vicii ascunse”. Vicii ascunse ar putea fi să constatați că mașina e plină de chit, sau că are vreun lonjeron strâmb de la un accident grav, sau că blocul motor a fost fisurat de la îngheț și remediat artizanal, etc etc. În mod normal când cumpărați o mașină second hand, îi faceți o revizie generală, ocazie cu care se rezolvă și aceste mici inconveniente. Într-adevăr, uneori când pătrunde apă în interior, senzorul de airbag dă erori aleatorii, într-adevăr un radiator poate curge de la un colier strâns prea tare/racord crăpat, într-adevăr claxonul poate avea un contact imperfect, într-adevăr dacă uleiul de cutie de viteze nu este cel recomandat în cartea mașinii poate crea neplăceri gen intrat în viteze mai greu, sau zgomote în cutie, la relanti, dar toate acestea sunt minore, în orice caz frecvente la o mașină rulată. Presupun că nu vă așteptați să se comporte ca una nouă, deși chiar și acelea au de multe ori astfel de mici probleme. În orice caz, din ce ați descris, nu se pune problema de vicii „ascunse”, iar cheltuiala cu revizia e minoră în raport cu deranjul cu un proces/avocat/cheltuieli de judecată, șamd. Vă recomand să duceți mașina la un service serios, autorizat. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto sh - garantii IonutDC IonutDC Buna ziua si multumim ca exista acest forum unde putem gasi raspunsuri la atatea probleme. Doresc sa achizitionez o masina second hand de la un parc auto ... (vezi toată discuția)
Masina second-hand Ramolore Ramolore Buna ziua, Am cumparat o masina second hand la care am descoperit ca are turbo defect si probleme la cutia de viteze, am cumparat masina de la o firma. ... (vezi toată discuția)
Garantie auto Gabriel-Madalin Gabriel-Madalin Buna ziua. Abia am cumparat o masina second hand in sistem leasing printr-un dealer care acesta a oferit garantie 3 luni in contract dupa spusele lui doar ... (vezi toată discuția)