avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul a decedat.Avem un minor impreuna.Pe contractul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul a decedat.Avem un minor impreuna.Pe contractul de casa ...

Sotul a decedat.Avem un minor impreuna.Pe contractul de casa suntem trecuti amandoi, casa este cumparata dupa casatorie.Ce cota imi revine mie si ce cota ii revine minorului?Parinti sau fratii sotului pot cere parte in conditiile in care sotul nu a lasat testament?
pe sotul dvs il mosteniti doar dvs si copilul dvs.
jumatate din casa e a dvs, jumatate intra in masa succesorala si se imparte intre dvs si copil, dvs mosteniti 1/4 si copilul,, 3/4.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Intrucat apartamentul este bun comun fiind dobandit in timpul casatoriei, in masa succesorala intra jumatate din apartament, cealalta jumatate este proprietatea dvs.

Din aceasta jumatate, in calitate de sotie supravietuitoare mosteniti o cota de ¼ iar copilul mosteneste o cota de ¾.

Parintii si fratii sotului nu au drept de mostenire.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa moartea unui sot( fara copii in timpul casatoriei) catalinap catalinap Suntem casatoriti de 20 ani , nu avem copii si nici copil infiat , nu avem contract de intretinere sau altceva cu cineva. Nu exista testament. Avem cumparate ... (vezi toată discuția)