avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma in lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma in lichidare

Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular special? Si mai ales cum se fac inchiderile conturilor:1012,1171 DEBIT,121,201 SI 2801,303,4424 DE INCASAT SUB 5000 DECI NERECUPERABILI DE LA STAT, SI CT 455 DE RESTITUIT ASOCIATILOR CARE AU FINANTAT FIRMA.E neaparat nevoie de un lichidator?#-o.Ce diferenta este intre lichidare si dizolvare?
Cel mai recent răspuns: doina62 , utilizator 21:57, 4 Ianuarie 2010
Atata timp cat nu aveti datorii , puteti face " lichidare fara lichidator " . Hotararea AGA si formularele necesare , sunt postate in dreapta , la formulare utile , sub denumirea "lichidare 1 ", ( 2 , 3 ) .Da , se face inchiderea conturilor , astfel incat pasivul sa fie 0 .Aveti nevoie de un contabil neaparat .

Primele informatii si formulare ,le luati de la Oficiul Registrului Comertului .
Acolo va si indruma ( pasul 1 , pasul 2 etc ).
Succes ,

(maran corina )
Bilantul de inchidere trebuie semnat de un expert contabil. Nu exista formular special. Se foloseste formularul de bilant normal astfel: se sterge cu pasta corectoare data de 31.12.2009 , se scrie de mana " de inchidere" si data la care faceti acest bilant. Daca societatea nu are datorii nu este nevoie de lichidator. Lichidarea presupune inchiderea conturilor de activ si pasiv, achitarea datoriilor ,repartizarea activelor, lucru pe care il poate face si expertul contabil care oricum trebuie sa intocmeasca acest bilant. Dizolvarea presupune primul pas in hotararea de a radia firma. Aceasta hotarare scrisa de asociatii societatii trebuie depusa la ONRC si poate avea urmatoarele formulari'' .Dizolvarea si lichidarea societatii urmata de radiere'' sau ''Dizolvarea fara lichidare a firmei,urmata de radiere si transmiterea universala a patrimoniului asupra asociatilor''.In primul caz judecatorul va va cere numirea unui lichidator care va face lichidarea firmei si pe care trebuie sa il platiti dvs., iar in cel de-al doilea ,cand firma isi poate rezolva singura problemele, adica isi poate achita datoriile si daca mai raman active nelichidate acestea se pot repartiza asociatilor.
Multumesc tare mult.
Multumesc tare mult
Multumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Procedura dizolvare srl tig tig Buna ziua, Doresc info asupra procedurilor de dizolvare SRL ,CUI din 2000,fara activitate din 2008,contabilitate la zi ,fara activitate,fara datorii,2 ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)