avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nota de plata primita de la Asociatie de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nota de plata primita de la Asociatie de proprietari neinfiintata ...

Buna seara,
Am o intrebare catre comunitate.
Suntem in proces de infiintare a asociatiei de proprietari.
Conform contractului de vanzare cumparare, administrarea blocului va fi facuta de catre dezvoltator pana la infiintarea asociatiei.
Cu toate acestea, am primit astazi pe mail o nota de plata de la o firma de administrare (a se citi nota de plata si nu factura) prin care sunt specificate niste costuri pe care trebuie sa le achit.
Din cate am inteles, contractul intre firma de administrare a fost facut pe persoana fizica intre presedintele de bloc ales si firma de administrare.
Voiam sa in ce masura nota de plata este legala, intrucat furnizorul "Asociatia de proprietari" nu exista dpdv legal si daca e legal ca si presedintele ales sa poata face contract pe persoana fizica cu o firma de administrare.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
in2ition, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:02, 24 Martie 2021
Cine a ales presedintele de bloc??
Nu este legal ca reprezentantul legal al asociatieid e proprietari sa incheie raporturi juridice ca persoana fizica in numele entitatii juridice asociatia d eproprietari
Legal raportul juridic de prestari servicii se incheie intre 2 persoane juridice distincte individualizate prin CUI stampila,sediu,executant si beneficiar ...
Atat timp cat nu exista infiintata asociatie de proprietari,pe cale de comnsecinta nu exista nici hotarare de delegare reprezentant legal in vederea incheierii de raporturi juridice cu terti
Legal,se impunea ca adunarea generala sa ia discutie costuri aferente activitate de administrare,sa faca selectie de oferte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de plata in numele unei asociatii de proprietari inca neinfiintata ... in2ition in2ition Buna ziua, Am o intrebare catre comunitate. Suntem in proces de infiintare a asociatiei de proprietari. Conform contractului de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea proprietarilor de catre dezvoltator wawri wawri Buna ziua. Sunt proprietar intr-un bloc construit in urma cu cativa ani. Dezvoltatorul (si constructor, in acelasi timp) detine inca multe apartamente. Nu ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile cu nereguli ContSters300081 ContSters300081 Buna ziua. Va expun urmatoarea problema: Intr-un complex rezidential exista o asociatie de locatari infiintata si delegata o firma de administrare imobile ... (vezi toată discuția)