avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... recuperare avans local - restrictii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

recuperare avans local - restrictii

Buna ziua,

Am o intrebare in legatura cu avansul dat pentru un eveniment (nunta).
Am semnat in octombrie 2020 un contract cu un local din Snagov pentru a rezerva o data in aprilie 2021.
In contract se preciza la capitolul Forta Majora ca avansul nu se inapoiaza si se poata doar amana evenimentul.
Ideea este ca noi nu mai dorim amanarea evenimentului si dorim sa ne casatorim in ziua respectiva (luna de miere deja achitata), insa din cauza restrictiilor, evenimentul nu poate avea loc la locatia respectiva la data contractata.
Avem dreptul sa primim avansul 100% (care a fost destul de mare) in cazul acesta cand nu tine de noi pentru a tine evenimentul in aprilie 2021, ci de restrictiile legale?
Daca da, ce putem sa le spunem celor de la local? Avem vreo baza legala?
Saptamana viitoare avem intalnire cu managerul localului, insa ei au precizat deja ca in contract este specificat ca evenimentul se amana, nu se inapoiaza avansul.

Multumesc si apreciez raspunsul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
diana.ada, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ... Ioana.M90 Ioana.M90 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos. Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul ... (vezi toată discuția)
Nunta 2020, stare de urgenta MariaMaria15 MariaMaria15 Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic? knoppyx knoppyx Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa ... (vezi toată discuția)