avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ...

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos.
Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul următor și am plătit două avansuri între timp. În februarie 2020 am fost anunțați că vor cesiona contractul pentru că nu au obținut autorizație să amenajeze drumul de la șosea până la restaurantul care era pe malul lacului și că va fi exploatat de alta firmă, iar ei nu vor putea onora evenimentele pentru că vor fi acolo utilaje. După cesiune,am plătit al 3 Lea avans, dar către noul prestator,însă din cauza pandemiei,nu am mai putut face nunta și am amânat-o pentru 2021,însă restricțiile vizează încă acest tip d le evenimente.
As vrea să știu dacă este posibil sa ne recuperăm avansurile plătite (10400 lei) dacă renunțăm la contract din cauza restricțiilor pe fondul pandemiei dacă în prevederile contractuale nu este menționată pandemia printre cazurile de forță majoră. La rubricile de răspundere contractuală și încetarea contractuală,FM sunt prevazute urmatoarele:
1. În cazul în care clientul renunță la serviciile contractate va pierde în totalitate sumele deja achitate prestatorului,iar clientul își asumă responsabilitatea pt deciziile sale,prestatorul fiind exonerat de responsabilitate fata de client si/sau terți
2.daca renunț cu mai puțin de 60 zile înainte de data evenimentului, trebuie sa achit toată suma prevazuta in contract (nune cazul,evenimentul ar fi în iulie 2021)
3.daca prestatorul,exclusiv din vina sa ,nu își îndeplinește obligația de a organiza evenimentul, va restitui clientului în max 96 zile
4.partile sunt exonerate de răspundere pt cazurile de forță majoră pe durata certificată a existenței cazului de FM
5. Prin FM se înțelege eveniment extern,absolut imprevizibil și invincibil apărut de la întrarea în vigoare a contractului,care împiedică Părțile să își execute obligațiile,exonerat partile care invoca evenimentul de FM incluzând fără a se limita la ,fenomene naturale,acțiuni militare,diversiuni,acțiuni organizate ale muncitorilor,funcționarilor,personalului,asediu,etc.
6. Dacă existența cazului de FM este mai mare de 5 zile,Partile se vor întâlni pentru a decide condițiile continuării sau ale încetării contractului.

Mulțumesc anticipat și îmi cer scuze daca textul e prea lung.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:19, 22 Februarie 2021
Contractul guvernează situatia juridică.
Urmați prevederile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista obligatia de restituire a avansului in acest caz? George Pricop George Pricop Buna ziua, imi cer scuze probabil s-a mai discutat acest subiect dar cred ca mai mult din punctul de vedere al beneficiarilor. In cazul de fata, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am semnat un contract cu managerul unei formatii de ... Catalin10q Catalin10q Buna ziua! Am semnat un contract cu managerul unei formatii de muzica acum 2 ani de zile pentru un eveniment de anul trecut in luna iulie. Din cauza ... (vezi toată discuția)