avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ora de lucru in urma unei pene de curent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ora de lucru in urma unei pene de curent

Buna seara tuturor !

Voi incerca sa descriu situatia cat mai clar posibil, oferind toate detaliile.

Lucrez de acasa ( work from home ), de 1 an. Saptamana trecuta a avut loc o pana de curent in zona in care locuiesc, drept urmare nu am avut curent timp de 1 ora ( fix ). Am anuntat acest lucru imediat printr-un email ( de pe telefon, unde aveam netul mobil ) si, la indrumarea supervisorului, am anuntat si cand pana de curent s-a terminat.

In urma acestui eveniment, supervisorul m-a intrebat cand recuperez aceasta ora. Eu unul nu prea inteleg de ce as fi nevoit sa o recuperez din moment ce evenimentul nu a fost datorat unor circumstante ce tin strict de mine personal sau de buna functionare in cadrul apartamentului in care locuiesc, ci un factor complet extern asupra caruia nu am avut absolut niciun control.

Cand am plecat de la birou am semnat ( mai degraba obligat fortat, nu e ca si cum as fi avut o optiune sa nu semnez ) un act aditional. Insa in cadrul acestuia nu este nicaieri specificat a cui este responsabilitatea in astfel de circumstance, ce-i drept, mai rare. In aceeasi categorie ar putea intra si atunci cand pica internetul si este "de la ei" ( in cazul meu Digi ).

Este cumva specificat in vreo lege acest aspect sau este pur si simplu la latitudinea angajatorului ? Daca da, pe ce baza ar putea acesta sa ma oblige la a lucra aceasta ora, timp in care nu e ca si cum am avut alta optiune decat sa stau pe intuneric cu telefonul in mana.

Astept pareri, sugestii, sfaturi. Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
TzapInferno, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 26 Martie 2021
Banuiesc ca nu prea prezinta niciun interes acest subiect, vad ca desi au fost ceva vizualizari nu s-a incumetat nimeni sa isi exprime o parere, cel putin nu inca...
Ceea ce doriti dvs sa aflati de la noi ar trebui sa se regaseasca in Reg. Intern al angajatorului sau in decizia/actul aditional cu privire la munca la domiciliu/telemunca.

Legislatia nu reglementează astfel de situatii, decat faptul ca : Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul angajator nu si-a tinut promisiunea facuta - cum pot proceda? Vally86br Vally86br Buna seara. Am o problema in domeniul dreptul muncii, dupa cum urmeaza: Dupa procesul de recrutare, am stabilit cu firma X (firma de recrutare) ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)
Nr ore lucrate mai mic decât norma LarisaMT LarisaMT Bună seara! As avea nevoie sa ma lămuriți cu următoarea speta: un angajat aflat în telemunca cu norma de 4 ore, intr-o zi, după ce lucrează 2 ore, ... (vezi toată discuția)