avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o family este formata din mama, tata si 8 frati, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care ...

o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care unul este infiiat potrivit ..filiatiunii firesti< in 1956 . in urma succesiunii dupa tata, la masa succesorala intra atat mama cat si cei 8 frati ( inclusive cel infiat cu parti egale ca toti ceilalti fratii). Dupa moartea mamei, la masa succesorala iarasi intra si fratele infiat cu aceeasi cota ca toti ceilalti 7 frati.
Se mai vad o parte din bunurile mostenite dupa parinti si in toate cazurile fratele infiat intra cu aceeasi cota parte .
In 2020 moare unul dintre frati, care nu are sotie/copii.
La masa succesorala,intra si fratele infiat?
Precizez ca nici unul dintre ceilalti 6 frati nu contestac calitatea de mostenitor al fratelui infiat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:58, 27 Martie 2021
Da.
Prin adoptia cu efecte depline, adoptatul devine ruda atat cu adoptatorul (parintii), cat si cu celelalte rude ale acestuia (fratii si surorile)
aduc o precizare: Familia initiala este formata din mama, tata si 8 copii, Unul dintre cei 8 copii este infiat ( cu efectele filiatiunii firesti) de o alta familie.
Intrebarea este daca cel care este infiat intra in masa succesorala a fratelui de sange? ( el intrand pana acum cu cota parte ca toti ceilalti 7 frati la masa succesorala dupa tatal si mama de sange)

Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
lauramaria2021, utilizator
daca era adoptat deja si si-a mostenit parintii, isi mosteneste si fratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. socrul meu provine dintr-o familie cu 5 copii. la ... ana.carolina ana.carolina Buna ziua. Socrul meu provine dintr-o familie cu 5 copii. La varsta de 20 ani el a fost infiat ( cu efectele filiatiunii firesti) de o alta familie. Chiar ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Lamurire mariana 49 mariana 49 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)