avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcari supraterane - parcari subterane - Calcul cota ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcari supraterane - parcari subterane - Calcul cota indiviza la intretinere

Buna ziua!

Asociatia de proprietari se confrunta cu urmatoarea situatie: exista apartamente, parcari subterane si parcari supraterane.
Parcarile subterane au alocata cota parte indiviza din cladire, parcarile supraterane , nu .

Subsolul nu beneficiaza de canalizare ori apa curenta, din constructie. Pentru apa, a fost montat un robinet artizanal, pentru usurarea accesului la apa al femeii de serviciu.

Toate categoriile de proprietate au alocata cota parte indiviza din drumul de acces (curte)

Cu toate acestea, cheltuielile comune ale cladirii, respectiv: lift, materiale de curatenie ,reparatii etc se platesc la mp si pentru parcarea supraterana, ca si cum ar fi parte din apartament.

Stie cineva cum ar trebui calculate cheltuielile de intretinere pentru cele trei categorii de proprietate si care ar fi temeiul legal al unui astfel de calcul?

Intreb pentru ca, la bunul simt al omului de rand, nu mi se pare normal sa platesc revizie lift, reparatii lift si reparatii tevi cladire ori fatada, etc pt parcarea supraterana care nu detine cota parte indiviza din cladire.

Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)