avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul căsătoriei in regim de separație a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ...

In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute prin donație de la părinți ; nu au încă copii împreuna; dacă, doamne ferește, soția decedează , cine este moștenitorul Proprietăților deținute de ea, doar de ea, cele prin donație de la părinții ei? Mulțumesc!
poate sa fac un testament prin care lasa acea casa parintilor si sotului altceva, cat sa nu ii incalce acestuia rezerva succesorala sau tot prin testament, nuda proprietate sotului si drept de uzufruct, parintilor.
Părinții si-au rezervat acel drept de uzufruct viager pt toată casa.
asta ati omis sa scrieti in primul mesaj!!!
dreptul de uzufruct se stinge prin neuz in 10 ani
nu stiu ce va face sa va ganditi ca moare copilul inauintea parintilor, poate va fi asa, poate nu.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Părinții care și au rezervat dreptul de uzufruct locuiesc practic acolo. Este casa in care ei locuiesc, in fapt, dar domiciliul îl au in alta parte, pentru scurt timp. Ce vreți sa spuneti ca dreptul de uzufruct se stinge prin neuz?
nu am stiut sa stau acolo, daca nu ar sta, dreptul poate fi radiat la cererea fiicei de ex daca nu ar sta acolo uzufructuarii 10 ani.

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri proprii AndreiManu AndreiManu Bună ziua tuturor, Se da următoarea situație: 2 soți, ambii dețin bunuri proprii, dobândite înainte de căsătorie. Nu exista copii. In cazul ... (vezi toată discuția)
Mostenire Liliminea@yahoo.com Liliminea@yahoo.com Santem 4 frati si avem o casa si pamant mostenit de la bunici .O sora a decedat(casatorita si nu are copii) Sotul ei supravietuitor are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)