avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

daca din 200 salariati dintr-o unitate, 180 sunt functionari publici, 20 contractuali si pleaca toti prin desfiintarea unitatii, vorbim de disponibilizare colectiva?
contractualii au contracte de munca si li se aplica prevederile codului muncii. Dar sunt 20. In calculul total de salariati concediati se iau si salariatii functionari publici?
Adica: din 20 contractuali pleaca 20 - nu este disponibilizare colectiva pentru ca nu exista minim 21 salariati si nu li se aplica prevederile c.c.m?
sau prin plecarea a celor putin 10% din salariatii unitatii(din totalul de 200) = disponibilizare colectiva pentru contractuali in raport de numarul total de 200?
Stiu care sunt prevederile codului muncii dar cum vedeti interpretarea ei transpusa la cazul prezentat?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:54, 5 Ianuarie 2010
Intrucit unii au fost anagajati conform statutului functionarilor publici si ceilalati conform codul muncii ,este normal si firesc ca si inceatarea raporturilor de serviciu respectiv de munca sa fie tratati diferit!
Deci 20 din 20 si nu 20 din 200!
Eu cred ca, chiar daca salariatii vor fi "tratati" diferit ca urmare a statutului diferit, tot se poate vorbi de o concediere colectiva.
Ptr ca:
- personalul contractual este de 20. Deci, daca pleaca minim 10 salariati atunci vorbim de o concediere colectiva. ( cf lit. a) din art. 68 Codul muncii)
- institutia se desfiinteaza, deci pleaca toti salariatii, asa ca.... este o concediere colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca Paduraru Oana Paduraru Oana In cazul in care au loc disponibilizari in cadrul unei institutii publice in care sunt salariati, personal contractual(15) si functionari publici(210), nu ... (vezi toată discuția)
Sarcina arianadana arianadana In ce conditii poate fi disponibilizata o femeie de la o institutie de stat? (vezi toată discuția)
La fel de urgent! corina.trandafir corina.trandafir Trebuie sa concediez 80% din personal(restructurare) Ce articole trebuie sa folosesc? Mentionez ca nu au fost numiti pe posturile respective prin contract de ... (vezi toată discuția)