avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare ...

Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare admisa pe următoarele motive:

Instanta de fond a anulat executarea silita pentru ca a apreciat ca creanță nu era exigibila insa nu a anulat și Încheierea de încuviințare a executării silite în condițiile 666 alin 5 care a constatat exigibilitatea creanței.

Prin urmare avem o Încuviințare valida( neanulata) care a constatat creanță certa, lichida și exigibila la care se raportează toate actele de executare, DAR o contestatie admisa pe motiv ca creanță nu era exigibila la momentul Incuviintarii.

Problema e daca cineva a câștigat vre-un apel pe acest motiv: Încuviințare neanulata , valida nu poate atrage nulitatea actelor de executare pe motiv de neexigibilitate a creanței.

Va rog mult
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare Alina012 Alina012 Am executat silit angajatorul pentru recuperarea unei creante in trecut. Anul asta a introdus pe rol contestatie la executare, fiind inca in curs de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi admisa o cerere de incuviintare executare silita, respinsa anterior? marius511br marius511br Buna seara! Doresc sa stiu cum este posibil ca o incuviintare silita care a fost respinsa anterior de instanta, inclusiv la apel de catre tribunal, sa fie ... (vezi toată discuția)
Bună seara! urmare a unei contestații la executare, instanța ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Bună seara! Urmare a unei contestații la executare, instanța de fond mi-a admis în parte contestația, sub aspectul anularii dobânzii penalizatoare ... (vezi toată discuția)