avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea contractului de inchiriere

Buna ziua, Satu in chire. Si propriterul vrea sa rezilieze contractul mai repede decat era scris in contract adica 2021.07.08. Contractul era inchiat prin angentie. Garantie de 200 euo la prorietar si inca 100 euro la agentie. Respectarea contractului din partea mea e. Bunurile din casa sunt in stare buna/ cum era dat de la proprietar. Iar chiria platita la zi, intarziere la chire o data era ca nu avea proprietarul timp sa vina. In contract nu prea e nimic despre asta, doar ca daca nu respect cele semnate in contract poate sa ma dea afara cand vrea si ca trebuie dat in scris daca e inante de termen, cea ce nu a facut ma sunat si a venit in garsoniera sa zica. As vrea sa stiu ce drepturi am? Sau ce as putea sa fac?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Kovacs Melinda, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Stuadiati clauzele contractului de locatiune cu privire la posibilitatea proprietarului de a denunta unilateral contractul de locatiune si conditiile in care acesta poate fi denuntat in mod unilateral.
Avand in vedere faptul ca v-ati indeplinit obligatiile asumate prin contractul de locatiune, proprietarul nu este
indreptatit sa solicite reziliere contractului de locatiune inainte de implinirea termenului stipulat in contract.
La incetarea contractului de locatiune aveti dreptul sa vi se restituie garantia.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract locatiune dodo92 dodo92 Buna seara In aprilie am incheiat un contract de locatiune pe o perioada de 1 an de zile care este si inregistrat, si acum proprietarul ma anuntat ca vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez garantia (sunt chirias)? Ana MRK Ana MRK Buna ziua, Acum 6 luni ne-am mutat de la o doamna care nu respecta clauzele din contractul de inchiriere a imobilului dansei si ne tot deranja ba cu ... (vezi toată discuția)