avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca o persoana se afla in concediu de crestere si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca o persoana se afla in concediu de crestere si ingrijire ...

Daca o persoana se afla in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, poate obtine in acelasi timp venituri din salarii sub nivelul de 6000 de lei/an, in baza legii 111/2010 art.16 alin 2 lit i?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 1 Aprilie 2021
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu 65 ore/luna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O angajata cu contract de munca suspendat (cic), poate avea un alt contract activ? cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu o angajata are contract de munca suspendat, pentru CIC. Putem face un nou contract de munca, pe aceeasi companie, pe alta functie, pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o persoana care este in crestere copil pana la 3 ani ... mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua O persoana care este in crestere copil pana la 3 ani (copil cu handicap) poate sa lucreze la o alta firma cu 2 ore sau 4 ore/ zi? Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si munca Alexander007 Alexander007 Buna ziua/seara. Se poate lucra cu un contract de munca legal sau cu un contract de colaborare in timpul primirii indemnizatiei de crestere a ... (vezi toată discuția)