avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. In localitatea in care locuiesc, primaria a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. In localitatea in care locuiesc, primaria a montat ...

Buna ziua.
In localitatea in care locuiesc, primaria a montat pe foarte multe strazi si stradute (atat cu dublu sens cat si cu sens unic) foarte multe semne de oprire interzisa si stationare interzisa. In acelasi timp a dat o hotarare de consiliu local prin care a instituit amenzi pentru incalcarea semnelor respective.
As dori sa stiu daca montarea acestor semne se poate face doar de catre primarie fara a fi necesar aviz de la politia rutiera? intreb acest lucru pentru ca stationarea sau orpirea pe anumite strazi cu sens unic nu incalca prevederile codului rutier legate de oprirea si stationarea pe acest tip de strazi.
As dori sa stiu daca se poate considera abuziva aceasta masura (montarea semnelor si adoptarea HCL) tinand cont de faptul ca acest lucru nu s-a facut pe toate starzile din localitate.
Daca este nevoie de avizul Politiei rutiere, se poate solicita catre aceasta prezentarea acestui aviz? Este un document public?
Pot fi contestate in instanta eventualele amenzi?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor ... Mariusmarusca Mariusmarusca Buna seara, Astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea interzisa, insa, am nevoie de cateva clarificari pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie consiliu local privind restrictiile de parcare autoturisme RemusDan RemusDan Pe o strada de categoria a IV-a -(de folosinta locala, care asigura accesul la locuinte si pentru servicii curente sau ocazionale, in zonele cu trafic foarte ... (vezi toată discuția)