avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sant angajata de 18 luni la o societate pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sant angajata de 18 luni la o societate pe postul ...

Buna ziua. Sant angajata de 18 luni la o societate pe postul de lucrator comercial ,actualmente fiind in CM cu diagnostic 14 (neoplazii) ,CM acordat pe luna Martie si prelungit si pe Aprilie fiind monitorizata oncologic dat fiind ca am suferit doua interventii chirurgicale in Decembrie 2020 si Ianuarie 2021 ,iar deunazi am fost anuntata telefonic de catre societatea angajatoare,ca zilele astea punctul de lucru la care activam va fi desfiintat prin instrainare (chirie/comodat) unei alte societati.Avand in vedere acestea,mi-au cerut sa ma prezint la sediul societatii pentru a mi se plati salariul ,si totodata spunandumi-se ca am optiunea dupa CM fie sa merg sa lucrez la fabrica/depozit al societatii care se afla in alt judet (aprox 80 km) ,stiind ca este imposibil sa ma deplasez sa lucrez tocmai acolo,fie sa-mi dau eu demisia, intrucat ei desfiinteaza acest punct de lucru unde activam desi si acesta era la o distanta de 25 km si nu-mi era decontat transportul sub nici o forma. Intrebare : 1. Imi poate desface contractul de munca pt desfiintarea postului? 2. Sant obligata sa accept postul propus de societate la aceasta distanta,acestia stiind ca imi este imposibila deplasarea la o asemenea distanta? 3. Are dreptul angajatorul ca in timpul CM sa desfiinteze postul si sa mi solicite daca vreau sa raman angajata lor sa fac naveta la acea distanta,avand in vedere starea mea de sanatate? Mai mult decat atat,societatea ofera angajatilor o masa calda pe zi in valoare de 15 lei, eu ca angajat al aceleiasi societati nu am beneficiat de aceasta si nici nu mi-a fost remunerata in vreun mod . La intrebarea mea legitima de ce nu beneficiez si eu ,mi s-a raspuns sec ca doar angajatii societatii care lucreaza la fabrica ,unde sant si depozite,silozuri,birouri,magazin desfacere,etc, beneficiaza de aceasta avand cantina acolo.De specificat ca de aceasta masa in valoare de 15lei/zi , beneficiaza toti lucratorii de acolo,morari,cei din depozit,soferii ,cei de la ambalat,toata lumea de la birouri,depozit si magazin, indiferent de posturile ocupate si salariile diferite pe care le incaseaza fiecare, ori eu fiind angajata aceleiasi societati nu mi se putea acorda si mie acest drept prin tichete de masa? Aceasta nu este o discriminare ? Dat fiind faptul ca dupa ultima interventie chirurgicala la inceputul lunii Ianuarie 2021,am stat in CM doar 7 zile,ulterior muncind in acel punct de lucru al societatii ,spatiu comercial neincalzit,suportand frigul zilnic 8 ore la 3-5 grade ,desi am solicitat nu s-au deranjat sa achizitioneze o aeroterma electrica ,starea mea de sanatate deteriorandu-se in aceste conditii,acum reprosandu-mi mie faptul ca sant bolnava si ma aflu in CM.Multumesc frumos pt eventualele raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc luminita29 luminita29 Problema 1 angajata revine din CCC pe acelasi post cu aceeasi functie, fisa post, salariu etc.Cum pot scapa de ea? As vrea o solutie cobcreta cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
Detasare hg 714 Boslau Boslau Buna ziua Am urmatoarea situatie: un angajat al primariei a fost detasat pentru 3 saptamani de luni pana vineri pentru un program de instruire in alta ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru prodiana prodiana buna ziua, va rog sa ma consiliati in ceea ce priveste urmatoarea problema: in prezent am cim suspendat intrucat ma aflu in concediu de crestere copil pana ... (vezi toată discuția)