Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ...

Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, sau de acuma se va acorda până la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, că nu mai înțeleg?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 8 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 - noile prevederi
Art. 7 – (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin.(1) au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează :
a) în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
b) în cuantum de 650 lei dacă persoanele îndreptățite obțin venituri după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități.

(2) Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin.(1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin.(1) lit.b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. Acest stimulentul de inserție se acordă inclusiv persoanelor prevăzute la alin.(1) .
...
(5) Stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin.(2) se acordă și în situația în care, certificatul de încadrare în grad de handicap al copilului expiră după împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.

(6) În situația persoanei îndreptățite care beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin.(2) al cărei copil este încadrat în grad de handicap după împlinirea de către acesta a vârstei de 3 ani, stimulentul de inserție se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani.

(7) În situația prevăzută la alin.(6), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție se face în baza unei noi cereri completată de persoana îndreptățită și a copiei după certificatul de încadrare în grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in cazul proiectului de lege privind plata stimulentului ... Catalinacon Catalinacon Bună ziua, In cazul proiectului de lege privind plata stimulentului de reinsertie aflat în dezbatere publica se precizează ca persoanele care se întorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie petrutaandreea petrutaandreea Conditiile stimulentului de insertie si suma stimulentului? (vezi toată discuția)
Stimulent inserție Ramona 1988 Ramona 1988 Bună seara, dacă în data de 11.07.2019 copilul împlinește 2 ani, mama în ce data ar trebui sa înceapă lucrul? Cu 60 zile sau 90 zile, tatăl nu își ... (vezi toată discuția)