Îmi doresc de câțiva ani sa deschid un orfelinat, sunt însă puțin in ceata cu pașii pe care trebuie sa-i urmez. Am înțeles ca trebuie înființat un ONG. Eu îmi doresc, prin intermediul acestui orfelinat sa reduc rata de avort. Bun, povestea din spate este amplă. Dar nu știu cum sa o fac reala. Practic și legal cum pot face sa ajungă copiii la mine, in orfelinatul meu și nu in altul.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
infiintarea unei asociatii presupune o serie de pasi - sa fiti minim 3 fondatori, sa gasiti un sediu, sa redactati un statut care sa contina minim elementele cerute de Ordonanta Guvernului 26 / 2000, platiti taxa de timbu de 100 lei la bugetul local al localitatii unde va avea sediul, completati o cerere catre judecatorie pe modelul din anexele la Ordinul Ministrului Justitiei 954 / 2000, obtineti si anexati la cerere certificatele de cazier fiscal si copiile de acte de identitate ale fondatorilor, contract de comodat si extras carte funciara pt sediu, dovada disponibilitate denumire emisa de Minsiterul Justitiei in urma unei cereri pe formularul-tip al MJ si plata taxa 36 lei... daca nu va descurcati pt ca nu ati mai facut deloc asa ceva, ar trebui eventual sa apelati probabil la un avocat sau cineva care a mai facut asa ceva.....