avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Înființare orfelinat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Înființare orfelinat

Buna ziua,

Îmi doresc de câțiva ani sa deschid un orfelinat, sunt însă puțin in ceata cu pașii pe care trebuie sa-i urmez. Am înțeles ca trebuie înființat un ONG. Eu îmi doresc, prin intermediul acestui orfelinat sa reduc rata de avort. Bun, povestea din spate este amplă. Dar nu știu cum sa o fac reala. Practic și legal cum pot face sa ajungă copiii la mine, in orfelinatul meu și nu in altul.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:34, 21 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
infiintarea unei asociatii presupune o serie de pasi - sa fiti minim 3 fondatori, sa gasiti un sediu, sa redactati un statut care sa contina minim elementele cerute de Ordonanta Guvernului 26 / 2000, platiti taxa de timbu de 100 lei la bugetul local al localitatii unde va avea sediul, completati o cerere catre judecatorie pe modelul din anexele la Ordinul Ministrului Justitiei 954 / 2000, obtineti si anexati la cerere certificatele de cazier fiscal si copiile de acte de identitate ale fondatorilor, contract de comodat si extras carte funciara pt sediu, dovada disponibilitate denumire emisa de Minsiterul Justitiei in urma unei cereri pe formularul-tip al MJ si plata taxa 36 lei... daca nu va descurcati pt ca nu ati mai facut deloc asa ceva, ar trebui eventual sa apelati probabil la un avocat sau cineva care a mai facut asa ceva.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie nonprofit marym marym Buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Vindecat pentru a ajuta la vindecarea altuia.Acesta este scopul pentru care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong zenitnove zenitnove Ce documente sunt necesare si care sunt pasii pentru infiintarea unui ONG pentru violenta in familie,,,, Multumesc pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Schimbare denumire fundatie si anumite articole din statut newlifero newlifero sunt fondator unic al unei fundatii deschise in anul 2000 dupa legea 26. Doresc sa modific denumirea fundatiei si sa redefinesc anumite aticole din statut cu ... (vezi toată discuția)