avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IMPORTANT Buna ziua .Apelez din nou la dvs. deoarece ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IMPORTANT Buna ziua .Apelez din nou la dvs. deoarece toate necazurile se ...

Buna ziua .Apelez din nou la dvs. deoarece toate necazurile se tin lant.Eu convietuiesc cu un barbat de aproape un an jumatate ,care are doi copii .De 6 ani singur si-a crescut copiii.Am trecut prin multe probleme ,el nefiind divortat,copiii neascultatori,fara cei sapte ani de acasa.....Insa nu e asta problema.In urma cu o luna jumatate,au divortat de comun acord prin notariat,un copil luat ea,unul el.,ea trebuind sa stea in alta localitate.Ceea ce ,nu a facut ci a stat si sta in continuare la strabunicii copiilor.Si-a facut un plan bun......convingand pe cealalt copil,sa plece de acasa,influentandu-l,promitandu-i multe.Ea sta din luna octombrie anul trecut la noi in comuna,la cateva case de serviciul sotului,fara un serviciu.....ea venind din strainatate.In urma divortului ea neavand dreptul decat sa viziteze copilul cu acordul tatalui.Copilul plecat de acasa,nici nu mai vrea sa il vada pe tatal care l-a crescut de la trei ani,acum avand 9 ani.Asa sustine mama,insa si copilul e tare influentat.....Am mers la politie,nu s-a rezolvat nimic.Ce putem face ,sa ne vedem copilul acasa ?Copilul va fi audiat in caz ca apelam la un avocat?Daca ea,nu are nici un venit,nici locuinta,cum poate intretine doi copii? Multumim !!!!!
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2021
scornelia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți actul de divorț. Dacă nu există un program clar de vizitare (cu zile, ore) puteți solicita instanței unul. Sunt audiați minorii cu vârsta peste 10 ani, dar ei NU decid, tot judecătorul hotărăște.
Cum procedam?Ne trebuie avocat?
Multumesc !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca locuinta copilului e stabilita la tata, acesta poate apela direct la executor pt a-si lua copilul acasa.
de asemenea, poate depune plangere la politie - scrisa, pt nerespectarea masurilor de incredintare.
Daca mama vrea copilul la ea, sa ceara in instanta schimbarea domiciliului la ea.
Daca se va face ancheta sociala si se va hotari ca minorul sa locuiasca la mama, tata va trebui sa se supuna.
Anuntati despre situatie si pe cei de la autoritatea tutelara.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Avocatul e executorul ? Autoritatea tutelara cine e ? Întreb,deoarece e prima dată când mă confrunt cu astfel de probleme.Divortul e prin notariat .

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ... Geo29 Geo29 Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori turelu turelu Am avut prima infatisare la judecatorie. Eu am refuzat divortul, sotia vrea sa continue. La dosar este o hartie prin care autoritatea tutelara nu poate lua o ... (vezi toată discuția)
În urma divorțului, s-a stabilit domiciliul minorului la tată, ... Arisandy Arisandy În urma divorțului, s-a stabilit domiciliul minorului la tată, mama neavând alt domiciliu. După ce mama s-a mutat, copilul (14 ani) a început sa fie ... (vezi toată discuția)