avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ...

Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla cu copilul ? Si doar autoritatea tutelara de la domiciliul copilului ? ,pentru ca cei de la asistenta sociala din zona nici macar nu sau prezentat la fata locului sa faca ancheta sociala si spun asta pentru ca ,conditiile de trai nu sau schimbat in bine de la procesul de custodie
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:34, 17 Septembrie 2022
Ce doriti de fapt sa obtineti?
Noi am dori sa il luam ,sau cel putin mama sa respecte hotararea data de instanta ,adica sa il luman la domiciliul tatalui atunci cand are drept sa il ia ,cum sa stabilit prin lege .Minorul find foarte atasat de noi ..Ideal ar fi sa putem sa ii schimbam domiciliul copilului si la mama sa mearga de cate ori ea isi doreste sa il ia sau dupa cum dispune instanta ,Are 3 ani din care 1 an si 8 luni a stat cu ambii parinti si cu mine bunica paterna ,iar cu mama sta de un an si 4 luni timp in care in loc sa creasca armonios copilul are probleme de sanatate ,deficiente de comportamen ..La 3 ani daca cineva vorbeste cu el singurele cuvinte sunt ,,ma bate mami ,, nu pot sa cred ca la acesta varsta un copil stie sa minta .
Ca sa il puteti vedea e necesara o hotarare judecatoreasca daca mama se opune. Legal nu il puteti lua la dvs in timpul programului cu tatal atat timp cat tatal este plecat din tara.

Nu aveti calitate decat pt program de vizita si mai putin stabilire locuinta la dvs ca bunici.

Daca considerati ca minorul nu este ingrijit corespunzator sau sunt probleme de sanatate va puteti adresa protectiei copilului spre a initia o evaluare.
Multumesc frumos pentru raspun .Daca anunt Protectia copilului si va merege la domiciliu mamei si va constata conditile mizere ,stare de sanatate a minorului ,faptul ca el sta cu saptamanile doar cu o strabunica de 80 care nu aude si un bunica alcolic ,il va lua si il va duce intr un centru sau pot sa il iau eu ca bunica paterna ,tatal ne fiind in tara ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți cere un plasament la dumneavoastră, dar cel mai bine discutați la DGASPC.

Geo29 a scris:

Multumesc frumos pentru raspun .Daca anunt Protectia copilului si va merege la domiciliu mamei si va constata conditile mizere ,stare de sanatate a minorului ,faptul ca el sta cu saptamanile doar cu o strabunica de 80 care nu aude si un bunica alcolic ,il va lua si il va duce intr un centru sau pot sa il iau eu ca bunica paterna ,tatal ne fiind in tara ?

Alte discuții în legătură

Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)
Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)
Dreptul bunicilor paterni este egal cu dreptul bunicilor materni? Ana Ivan Ana Ivan Buna ziua Va rog sa ma informati daca in urma unui acidet de masina mama a decedat iar tatal copilului este alcolic si nu a avut un comportament adecvat si ... (vezi toată discuția)