avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor URGENT !!! - probleme într-un bloc modificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor URGENT !!! - probleme într-un bloc modificat parțial în hotel

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje cu 2 scari . Scara 1 cu 26 de apartamente si scara 2 in oglinda cu 10 apartamente situate la etajul 5, 6 si 7 pentru ca de la etajul 1 la etajul 4 a fost un hotel iar la parter se afala spatii comerciale.
Noul poprietar al hotelului vrea sa transforme hotelul in apartamente si sa decupeze sa sparga pe fiecare etaj cate 4 goluri pentru apartamentele noi.
La origine blocul a fost construit ca bloc de apartamnete dar in timpul constructiei a fost modificat in hotel de la etajul 1 la etajul 4 cu cale de acces separata ( scara interioara pe cele 4 nivele) iar la etajele 5 6 si 7 se afla 10 apartamente cu intrare separata care are scari si lift.
Cand a fost predat blocul prima data dupa terminarea constructiei a fost predat ca hotel cu intrare separata si apartamenete cu intrare separata , lift si uscatorii etc..
Acum suntem suparati pentru ca vrea sa sparga pe fiecare etaj sustinand ca este proprietar pe cotele parti si are acest drept de a folosi scara blocului si liftul. In actele lui figureaza o cota parte indiviza de 27% si el sustine ca este cota parte din mandoua scarile iar daca o reducem doar la scara noastra ar avea dublu si are dreptul de a sparge.
Dupa noi acei 27% reprezinta doar subsol acoperis si restul dependinteleor care strabat constructia.
Va rog sa ma ajutati sa dovedesc pe cale legala ca nu are nici un drept de a sparge peretii blocului de a avea acces la scara care deserveste pentru cele 10 apartamente si nu are nici dreptul de a folosi liftul.
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:03, 12 Aprilie 2021
Incercati sa mergeti urgent cu actele la avocat.
Este posibil.sa fie necesar un proces.
Multumesc!
Am mers si la 2 avocati dar mi se pare ca bat in retragere din difertite motive pe care nu le pot enumera pe aceasta pagina .
As merge cu orice avocat care imi poate da sanse reale de castig pentru ca timp de 20 de ani totul a fost foarte bine pana cand a cumparat acest patron hotelul si vrea sa faca 7 apartamente pe nivel de 1 maxim 2 camere si sa le vanda la un pret mic ca sa poate fi cumparate repede si de catre persoane "" pestrite""
Sunt foarte multe blocuri in aceasta tara care au spatii comerciale la parter et1 si et 2 cu intrare separata.
vine un patron ia aceste spatii si le transforma in apartamente si sparge in scara blocului ca sa aiba acces pe partea cealalta a blocului la scara si la lift si sa poata face mai multe apartamente .
E NORMAL???? E LEGAL???
MULTUMESC.!
trebuie sa modifice destinatia, sa obtina autorizatii, nu e asa simplu.
Ati mers la primarie sa va zica cum e situatia ?
Orice lucrari vrea proprietarul sa execute asupra partilor de folosinta comuna (aflate in coproprietate tuturor locatarilor, fiecare cu o cota mai mica sau mai mare) are nevoie de acordul tuturor coproprietarilor. Nu i se poate elibera autorizatie de construire in alte conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)
Scutire plata intretinere lift ursulina ursulina Bună seara! Ca administrator la o as. de proprietari am o problemă care mi s-a pus în faţă abia acum, după 4 ani de activitate. Blocul nostru are o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)