avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social

Buna ziua,
Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz personificat mentionez ca la vechea adresa a sediului nu mai locuimam vandut apartamentul,iar noua adresa unde dorim schimbarea sediului tine teritorial de Giurgiu.Trebuie deci sa formulez cererea catre ORC Giurgiu?
In acelasi timp dorim si alte mici schimbari (modificari) ,adaugiri coduri CAEN si as vrea sa stiu daca sunt conditionate unele de altele sau le pot cere pe cele ce nu impun schimbarea adresei pe adresa actuala ,urmand mai apoi sa ma adresez la Gurgiu pt modificare sediu????Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:09, 10 Ianuarie 2010
Din prezentarea Dvs., intelegem ca doriti schimbarea sediului social dintr-un judet in altul. In acest caz, va veti adresa ORC de pe langa Tribunalul Giurgiu.
Puteti face toate modificarile in acelasi timp, prin redactarea unei singure hotarari AGA si inregistrarea unei singure mentiuni (castigati astfel timp si bani)
Ulterior, veti depune mentiunea la administratia financiara de care apartineti atat cu sediul social, cat si cu sediile secundare (daca este cazul).
Solutionarea cererii de schimbare a sediului social in alt judet revine judecatorului delegat de la vechiul sediu.
Vezi site-ul ORC la rubrica "formalitati"
Bafta!
solutionarea cerererii de schimbare a sediului social in alt judet revine judecatorului delegat intai sesizat. Procedura se poate desfasura si prin depunerea actelor la noul sediu.
totul se face la Registrul de la vechiul sediu
aba812001 a scris:

intai sesizat.


:-/ Intai din care? (daca am o competenta exclusiva)

Art. 15 cod proc civ " Cererile in materie de societate, pana la sfarsitul lichidarii in fapt, sunt de competenta instantei locului unde societea isi are sediul principal". (care, in privinta cererii de mentiuni, va decide in complet format din judecatorul delegat ... deocamdata ...ce va fi vom mai vedea).

Din pricina acestui text de lege scrie pe site ONRC ceea ce a spus @cazacioc mai sus.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Societati listate pe bursa ContSters71920 ContSters71920 buna seara, speta suma in genul: societate pe actiuni listata la bursa anunta convocarea unei aga pentru modificarea actului constitutiv. aga se desfasoara, se ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)