avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fond handicap 2021
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fond handicap 2021

Mai este valabila legea conform careia daca o societate plateste fond de handicap poate ca 50 % din suma sa o foloseasca cumparand produse de la unitati protejate? Daca raspunsul este afirmativ si se semneaza contractul ,de exemplu in luna aprilie, se pot scadea aceste facturi din suma aferenta fondului de handicap din martie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 14 Aprilie 2021
Legea nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
art.78
.....
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

(3) Autoritățile și instituțiile publice, precum și persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;

b) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și/sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)
Legea 448/2006 modificata in august prin legea 193/2020 permite ... apetra apetra Legea 448/2006 modificata in august prin Legea 193/2020 permite angajatorilor sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand echivalentul a ... (vezi toată discuția)
Fond de handicap TironSandra TironSandra Buna ziua, Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc (vezi toată discuția)