avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Diploma valabila ue?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Diploma valabila ue?

Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea diplomei?Va multumesc,Oana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 6 Ianuarie 2010
Recunoasterea profesiei se refera la dreptul de a practica o meserie, pe baza calificarilor obtinute in orice stat membru al Uniunii Europene. Exista doua tipuri de recunoastere profesionala:

1. Recunoastere imediata - in cazul profesiilor reglementate prin diferite directive ale Uniunii Europene. Din aceasta categorie fac parte medicii. Medicii stomatologi, medicii veterinari, arhitectii, asistentii medicali, farmacistii, moasele si avocatii. Daca profesezi una dintre meseriile mentionate mai sus, vei putea lucra in alte tari ale UE fara a mai avea nevoie de o recunoastere a calificarilor, indiferent daca diploma ta este obtinuta inainte sau dupa aderarea Romaniei la UE.

2. Recunoasterea reciproca - pentru alte meserii decat cele de mai sus, pot exista acorduri bilaterale de recunoastere a dreptului de practicare a anumitor profesii. Trebuie sa verifici daca, printr-un astfel de acord, meseria ta este recunoscuta in statul in care doresti sa lucrezi.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea experientei medicale din strainatate la intoarcerea in romania LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Un student la Medicina cu facultatea terminata in tara (fara rezidentiat) ce pleaca in strainatate (Danemarca) pentru a face rezidentiatul acolo ... (vezi toată discuția)
Diploma asistent medical geo-laky2011 geo-laky2011 BUNA ZIUA, VA ROG MULT DACA STITI, SA MA AJUTATI SI PE MINE CU UN RASPUNS. AM TERMINAT SCOLA SANITATA IN ANUL 2009, SI VREAU SA LUCREZ IN STRAINATATE, MAI ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinerii recunoasterii titlului profesional(licenta in jurisprudenta) in italia Nicoleta Ciacciariello Nicoleta Ciacciariello pentru inceput salutari tuturor! am nevoie de opinia dv. pentru a gasi o solutie la intrebarea: o persoana care a profesat in romania in domeniul ... (vezi toată discuția)