avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atraferea raspunderii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atraferea raspunderii

Sepoate atrage raspunderea patronului societatii incazul firmei in insolventa daca acesta a deschis un proces penal pentru delapidare si abuz de incredere directorului general , cu observatia a directorul general a trims un mail in care doreste ca preia el firma sadevina el actionar dar a tit aminat semnarea actelor si in final a disparut in ceata dupa ce a incercasa ransfere niste bani in contul personal din contul firmei
Pentru a atrage raspunderea personala a organelor de conducere ale societatii, este nevoie sa se dovedeasca faptul ca acestea au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati (art. 169 alin.1 lit.c din legea nr. 85/2014). Numai daca patronul societatii a determinat ajungerea in stare din insolventa a societatii, prin continuarea activitatii in interes personal, provocand prin aceasta incetarea de plati, poate fi atrasa raspunderea personal patrimoniala, patronul raspunzand cu toate bunurile sale pentru pierderile suferite de societate. Dovezile trebuie sa arate in concret modalitatea in care s-a realizat fapta, perioada de timp, interesul personal si leghatura cu starea de insolventa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela In cadrul unei societati cu raspundere limitata, care are asociat unic, diferit de administratorul numit, ce raspundere ii revine administratorului?Pana unde ... (vezi toată discuția)
Atragere raspundere personala- interpretarea legii lssteffan lssteffan In cadrul procedurii insolventei, atat in legea veche din 1995, cat si in legea din 2006, sunt insirate expres si limitativ cazurile generale de atragere a ... (vezi toată discuția)
Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)